Rusijos paskelbtame oficialiame „nedraugiškų valstybių“ sąraše – tik dvi šalys | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PASKELBTAME OFICIALIAME „NEDRAUGIŠKŲ VALSTYBIŲ“ SĄRAŠE – TIK DVI ŠALYS

Rusija penktadienį oficialiai paskelbė Jungtines Valstijas ir Čekiją „nedraugiškomis valstybėmis“, išliekant didelei įtampai tarp Maskvos ir Vakarų šalių.

Rusijos vyriausybė paskelbė „nedraugiškų valstybių“ sąrašą, į kurį dabar įtrauktos tik Jungtinės Valstijos ir Čekija.

Maskva nurodė, kad Čekijos ambasadai bus leidžiama įdarbinti ne daugiau nei 19 Rusijos piliečių, o JAV ambasada tokios galimybės apskritai neturės.

Praeitą mėnesį Rusijos žiniasklaida, cituodama neįvardytus šaltinius, buvo paskelbusi, kad Maskva į nedraugiškų šalių sąrašą įtraukė Baltijos šalis ir dar šešias valstybes, bet vyriausybė to nepatvirtino ir pabrėžė, kad oficialus sąrašas bus paskelbtas vėliau.

Rusija apie tokio sąrašo sudarymą paskelbė virtinei šalių išsiuntus rusų diplomatų, demonstruojant solidarumą su Čekija, paskelbusia personae non gratae 18 Rusijos diplomatinių darbuotojų, kurie, kaip nurodė žvalgybos tarnyba, buvos specialiųjų tarnybų agentai. Rusija atsakė analogiškomis priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

jooo

ir Rusija bunda?

mes

nelokim ir ant musu nelos o svarbiausia nesikiskim i sio glbaldurnyno /pasispardymus tarpusavy ir logiskai pamastydami i prieki patylekime daugiau laimesime negu be atvangos losime nesuprasdami kodel i kaire o ne desne nes pavirtom politdeltonikais ?...

Cha cha cha

Nes kgb Rusijoje ir Lietuvoje.savus neišduoda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS