Rusijos prezidentas atvyko į Pietų Osetiją (papildyta) | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PREZIDENTAS ATVYKO Į PIETŲ OSETIJĄ (PAPILDYTA)

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pirmadienį atvyko su darbo vizitu į nuo Gruzijos atsiskyrusią Pietų Osetiją. Tai pirmas Kremliaus vadovo vizitas šiame separatistiniame Kaukazo regine nuo praėjusio metų karo su Gruzija.

Pasitiko vynu ir šašlykais

Miestiečiai Rusijos lyderį prie respublikos prezidento administracijos pastato sveikino plojimais ir šūksniais. D.Medvedevo sutikimo ceremonijoje dalyvavo Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity ir dar keli šimtai žmonių.

Rusijos prezidentas buvo sutiktas pagal vietos tradicijas - su vynu medinėje taurėje, šašlykais ir nacionaliniais pyragais. Po iškilmingo sutikimo D.Medvedevas pradėjo susitikimą su E.Kokoity administracijos pastate.

Gruzijos mėginimas susigrąžinti Pietų Osetiją praeitų metų rugpjūtį žlugo, kai į ją įsiveržė tūkstančiai Rusijos karių, išstūmusių Tbilisio pajėgas. Rusijos kariai pasiliko šiame separatistiniame regione, o Maskva vėliau oficialiai pripažino Pietų Osetijos nepriklausomybę.

Gruzija šį regioną, kuris šiaurėje ribojasi su Rusija, laiko okupuotu, o D.Medvedevo vizitą vadina provokacija.

Vadovai apsikeitė padėkomis

Susitikęs su E.Kokoity, D.Medvedevas pareiškė, kad Maskva ir Cchinvalis ir ateityje įgyvendins bendrus projektus įvairiose srityse.

„Norėčiau Jums padėkoti už tai, kad jūs pakvietėte aplankyti naują šalį, naują valstybę - Pietų Osetiją, kuri atsirado per sunkius dramatiškus įvykius ir kurią Rusijos liaudis iš tikrųjų parėmė sunkią minutę, - kalbėjo Rusijos vadovas. - Aš manu, kad būtent šios dienos pirmasis trumpas Rusijos prezidento vizitas padės pagrindą stipriems ryšiams, draugiškiems santykiams.“

Savo ruožtu E.Kokoity padėkojo D.Medvedevui už paramą ir respublikos pripažinimą, pažymėdamas, kad Rusijos lyderio vizitas į Chinvalį - tai didelė šventė visai Pietų Osetijos liaudžiai.

„Gerbiamas Dmitrijau Anatoljevičiau, mums džiugu pasveikinti Jus Pietų Osetijos žemėje, - sakė E.Kokoity. - Pietų Osetijos liaudis dėkinga Jums už paramą, mūsų valstybės pripažinimą. Mes dėkojame Jums už mūsų nedidelės tautos išgelbėjimą.“

Apsilankė kareivinėse

Pabendravę Pietų Osetijos prezidento administracijoje, D.Medvedevas ir E.Kokoity aplankė 4-ąją Rusijos gynybos ministerijos bazę, esančią Cchinvalyje. Šiaurės Kaukazo karinės apygardos kariuomenės vadas Sergejus Makarovas informavo prezidentą apie bazės reikalus ir pagrindinius uždavinius, kuriuos ji atlieka.

Kariuomenės vadas pažymėjo, kad dabar štabas visiškai sukomplektuotas, dauguma karininkų turi kovinį patyrimą, taip pat įgytą ir karštuosiuose taškuose. „Šiuo metu ši bazė gali atlikti visus jai iškeltus uždavinius“, - pabrėžė jis.

Po pranešimo D.Medvedevas ir E.Kokoity apžiūrėjo kovinių mašinų parką, apsilankė kareivinėse ir valgykloje, kur kaip tik buvo pietaujama. D.Medvedevas atidžiai apžiūrėjo padengtus stalus, pažymėdamas, kad maistas gardžiai kvepia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS