Rusijos sąjungininkas viešai išplūdo V. Putiną (vaizdo įrašas) | KaunoDiena.lt

RUSIJOS SĄJUNGININKAS VIEŠAI IŠPLŪDO V. PUTINĄ (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Tadžikistano prezidentas Emomalis Rahmonas penktadienį per viršūnių susitikimą pareikalavo, kad Rusija elgtųsi su jo šalimi pagarbiai, rašo „Newsweek“.

Tadžikistanas 1929–1991 metais buvo Sovietų Sąjungos kontroliuojama respublika. Šalis paskelbė nepriklausomybę 1991 metais, o nuo 1994 metų ją valdo E. Rahmonas.

Viršūnių susitikime Kazachstano sostinėje Astanoje, Tadžikistano prezidentas aštriai kritikavo Rusiją dėl nepagarbos, kurią ji rodo savo strateginiams sąjungininkams Centrinėje Azijoje. Jis paragino viršūnių susitikime dalyvavusį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną elgtis su jo šalimi pagarbiai, o ne kaip su buvusia Sovietų Respublika.

„Kodėl mes turime maldauti Rusijos, kad dalyvautų kokiame nors apgailėtiname forume Tadžikistane? Aš daviau nurodymus Užsienio reikalų ministerijai, net kalbėjau su jumis prašyti Rusijos dalyvauti bent ministrų lygmenyje. Ne, viceministrų lygmeniu. Ar šito Tadžikistanas, strateginis partneris, nusipelno? Mes nesame didelės – 100-200 milijonų gyventojų turinčios šalys, bet norime, kad mus gerbtų. Ar ką nors pažeidėme? Nederamai pasisveikinome? Tadžikistane nereikia investuoti daug pinigų. Aš noriu jūsų paprašyti nevykdyti politikos Centrinės Azijos šalių atžvilgiu taip tarsi jos būtų buvusios Sovietų Sąjungos“, – rėžė E. Rahmonas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, tadžikistanas, Emomalis Rahmonas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS