Rusijos teismas nurodė paleisti 19 mėnesių namų arešte laikytą amerikietį | KaunoDiena.lt

RUSIJOS TEISMAS NURODĖ PALEISTI 19 MĖNESIŲ NAMŲ AREŠTE LAIKYTĄ AMERIKIETĮ

Rusijos Aukščiausiasis Teismas nurodė paleisti 19 mėnesių namų arešte praleidusį amerikietį investuotoją, apkaltintą lėšų pasisavinimu.

Teismas nurodė atsižvelgęs, kad JAV pilietis Michaelas Calvey (Maiklas Kalvis) laikėsi namų arešto, skirto jam 2019 metų balandį, sąlygų, ir kad jam dėl sveikatos priežasčių būtina sudaryti pasivaikščioti.

Teismas taip pat paleido kitus šešis namų arešte laikytus asmenis, kuriems yra pateikti kaltinimai šioje byloje. Jiems visiems buvo nurodyta nebendrauti tarpusavyje ir naktimis būti savo gyvenamojoje vietoje.

M. Calvey buvo areštuotas 2019 metų vasarį ir iš pradžių laikytas ikiteisminiame arešte. Jis buvo apkaltintas lėšų pasisavinimu iš Rusijos banko „Vostočnyj“, kurio kontrolinį akcijų paketą valdo amerikiečiui priklausanti investicijų bendrovė „Baring Vostok“

Pats M. Calvey neigia kuo nors nusižengęs.

M. Calvey bendrovė yra viena didžiausių užsienio investicinių įmonių Rusijoje, o jo areštas sumažino investuotojų pasitikėjimą šia šalimi.

Byla grindžiama kaltinimu, kad M. Calvey iš „Vostočnyj“ pasiėmė 2,5 mlrd. rublių (27,4 mln. eurų) paskolą ir kad vėliau perleido bankui savo valdomas bendrovės IFTG akcijas, kurių vertė, anot amerikiečio, atitinka pasiskolintą sumą, nors ir tikrųjų buvo vertos daug mažiau.

Praeitą mėnesį „Baring Vostok“ ir jo buvę partneriai nurodė pasiekę susitarimą sprendžiant ginčą, dėl kurio buvo suimtas M. Calvey.

„Baring Vostok“ ir Rusijos bankininko Artiomo Avetisiano bendrame pranešime sakoma, kad „jų verslo ginčas buvo išspręstas“ ir kad „visi ieškiniai Rusijos, užsienio ir arbitražo teismams bus atšaukti“.

Pranešime nurodoma, kad ši taikos sutartis „jokiu būdu nesusijusi su baudžiamąja byla buvusiems banko „Vostočnyj“ direktoriams“.

„Baring Vostok“ buvo investavusi į kai kurias didžiausias Rusijos įmones, įskaitant IT milžinę „Yandex“ ir pirmaujantį elektroninės prekybos tinklą „Ozon“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS