Rusijos užsienio reikalų ministras atvyko į Kiniją su oficialiu vizitu | KaunoDiena.lt

RUSIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS ATVYKO Į KINIJĄ SU OFICIALIU VIZITU

  • 0

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį atvyko į Kiniją su oficialiu vizitu, paskelbė jo ministerija, abiem šalims siekiant stiprinti diplomatinius ryšius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį ryte socialiniame tinkle „X“ paskelbė, kad S. Lavrovo lėktuvas nutūpė Pekine.

Kinijos sostinėje rusų ministras praleis dvi dienas ir susitiks su kinų kolega Wang Yi (Vang I), sakoma ankstesniame ministerijos pranešime.

„Tikimasi nuodugnaus apsikeitimo nuomonėmis dėl virtinės „karštų temų“, – sakoma pareiškime, nurodant „Ukrainos krizę ir padėtį Azijos ir Ramiojo vandenyno regione“.

Ministrai „aptars įvairius klausimus, susijusius su dvišaliu bendradarbiavimu, taip pat bendradarbiavimu tarptautinėje scenoje“, nurodė ministerija.

Praėjusį kartą S. Lavrovas Pekine lankėsi spalį, kai dalyvavo tarptautiniame forume dėl Kinijos prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) vykdomos „Juostos ir kelio iniciatyvos“.

Maskvai 2022 metų vasarį pradėjus didelio masto invaziją į Ukrainą, Rusijos ir Kinijos santykiai stiprėja.

Kinija save vaizduoja neutralia šio karo atžvilgiu ir ragina politiškai išspręsti konfliktą. Pekinas atsisako pasmerkti Maskvos invaziją ir per pastaruosius dvejus metus tapo pagrindiniu Rusijos prekybos partneriu.

Vakarų šalys nuolat ragina Kiniją pasinaudoti savo įtaka Kremliui ir vaidinti didesnį vaidmenį atkuriant taiką Ukrainoje.

Gairės: Sergejus Lavrovas, vizitas Kinijoje, Wang Yi, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS