Rusijos užsienio reikalų ministras: karas Sirijoje baigėsi | KaunoDiena.lt

RUSIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS: KARAS SIRIJOJE BAIGĖSI

Į Siriją sugrįžta taika – šalies teritorijoje liko tik atskiri įtampos židiniai, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Karas Sirijoje iš tiesų baigėsi. Šalis po truputį sugrįžta prie taikaus, normalaus gyvenimo. Atskiri įtampos židiniai lieka tik teritorijose, kurių nekontroliuoja Sirijos vyriausybė, pavyzdžiui, Idlibe ir rytiniame Eufrato upės krante“, – interviu laikraščiui „Trud“ sakė S. Lavrovas.

Pasak jo, pirmiausia tarptautinė bendruomenė turi suteikti humanitarinę paramą Sirijai.

„Turi būti pažanga politiniame krizės sureguliavimo procese, kad būtų užtikrintas ilgalaikis šalies ir viso Artimųjų Rytų regiono stabilumas. Manome, kad turi būti suformuotas komitetas, kuris parengs konstitucinę reformą. Toks komitetas leis Sirijos vyriausybei ir opozicijai pirmą kartą pradėti tiesiogiai kalbėtis apie savo šalies ateitį“, – tvirtino S. Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministro teigimu, formuojant konstitucinį komitetą, turi prisidėti ir opozicija.

„Opozicija vaidina svarbų vaidmenį: dalyvauja sirų derybose Ženevoje, tarptautiniuose susitikimuose Astanos formate dėl Sirijos“, – kalbėjo S. Lavrovas.

„Iš esmės Rusija pasisako už Sirijos suvereniteto ir teritorinio vientisumo atkūrimą, terorizmo padarinių panaikinimą, visų sirų sugrąžinimą į tėvynę. Pati šalis taip pat turi būti grąžinta į arabų šeimą, tai padės užtikrinti saugumą ir stabilumą Artimuosiuose Rytuose“, – pabrėžė Rusijos diplomatijos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

sirai

gali namo vaziuoti.

Anonimas

Durnelis tu , Petrai. Rusai padėjo sirams nugalėti priešus. Tokius kaip tu. Užtat ir siunti, lyg pats per straublį gavęs. Siusk toliau, o prezidentas Asadas atsilaikė ir nugalėjo. Šaunuolis.

Petras

Rusai bombardavo sirija, siru namus, zude ir visa sali paverte griuvesiais. TAI ISGAMA LAVROVAS SIUULO VISA TAI ATSTATYTI: NAMUS KELIUS GAMYKLAS, SUVEZTI VISUS SIRUS ATGAL I SALI IR APGYVENDINTI??!! Rusas beGEDOS, SAAZINES, BET NIEKSAS IR TAIKIU SIRU TUUKSTANCIAIS GUVENTOJU IR JU VAIKU ZUDIKAS IR BENDRININKAS SU PUTINI, RUSU MARSALAIS, GENEROLAIS IR TRECDALIU RUSU TAUTOS...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS