Rusijos žurnalistas pralaimėjo apeliaciją dėl 22 metų įkalinimo | KaunoDiena.lt

RUSIJOS ŽURNALISTAS PRALAIMĖJO APELIACIJĄ DĖL 22 METŲ ĮKALINIMO

  • 0

Rusijos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį atmetė žinomo tiriamosios žurnalistikos žurnalisto Ivano Safronovo apeliaciją dėl jam skirtos 22 metų laisvės atėmimo bausmės už valstybės išdavystę.

Praėjusiais metais 33 metų vyras buvo nuteistas už Rusijos karinės informacijos perdavimą Čekijos žvalgybai ir vienam Rusijos ir Vokietijos politologui, tačiau šiuos kaltinimus jis neigia.

Apeliacinis posėdis buvo uždaras, o žurnalistai buvo pakviesti išklausyti tik teismo sprendimą, kuriuo nuosprendis paliktas nepakeistas, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Šį nuosprendį kritikavo žmogaus teisių grupės ir buvę kolegos, teigiantys, kad į jį buvo nusitaikyta dėl to, kad jis rašė apie nepatogius incidentus Rusijos kariuomenėje.

Jis dirbo Rusijos laikraščio „Kommersant“ specialiuoju korespondentu, kur rašė apie Rusijos gynybos sutartis ir ginklų tiekimą.

„Viltis visada yra, nors puikiai žinai, kad greičiausiai teismo sprendimas liks galioti“, – sakė V. Safronovo sesuo Irina Koviazina.

I. Safronovo advokatas sakė naujienų agentūrai AFP tikintis, jog bausmė bus sušvelninta.

„Šiandien tikėjomės šiek tiek kitokio rezultato“, – sakė jis.

I. Safronovas buvo suimtas 2020 metų liepą, kai pasitraukė iš žurnalistikos ir nuėjo dirbti valstybinės kosmoso agentūros vadovo patarėju.

Rusijos žiniasklaida ir nevyriausybinės organizacijos pastaraisiais metais patiria vis didesnį spaudimą. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, jau užsidarė kelios nepriklausomos žiniasklaidos priemonės.

Iš šalies išvyko dešimtys žurnalistų, todėl pranešti apie tokius opias problemas kaip karas Ukrainoje ir padėtis Rusijos kariuomenėje tapo vis sunkiau.

I. Safronovas laikomas Rusijos kariuomenės ekspertu. Jo tėvas taip pat rašė karinėmis temomis iki tragiškos mirties, kai 2007 metais žuvo iškritęs iš savo buto Maskvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS