Rusų agentas S. Skripalis teikė informaciją Didžiosios Britanijos sąjungininkėms | KaunoDiena.lt

RUSŲ AGENTAS S. SKRIPALIS TEIKĖ INFORMACIJĄ DIDŽIOSIOS BRITANIJOS SĄJUNGININKĖMS

  • 3

Buvęs dvigubas rusų agentas Sergejus Skripalis, kuris šių metų kovą buvo apnuodytas Didžiosios Britanijos teritorijoje, buvo susitikęs su kitų Europos žvalgybos tarnybų pareigūnais, kad suteiktų informacijos apie jų teritorijose veikiančius rusų šnipus, trečiadienį skelbė Čekijos žvalgybos šaltinis.

1995 metais Didžiosios Britanijos karinės žvalgybos MI6 užverbuotas S. Skripalis „turėjo svarbios informacijos apie tai, kaip veikia Rusijos sistema, kaip jie dirba užsienyje“, naujienų agentūrai AFP sakė gerai informuotas, anonimu išlikti norėjęs Čekijos žvalgybos šaltinis.

„Kai žvalgybos agentūra, britų ar amerikiečių, užverbuoja tokį asmenį, jie naudoja jį šiam tikslui. Jie siūlė jį sąjungininkėms, ne tik Čekijai“, - teigė šaltinis.

Dienraštis „The New York Times“ šią savaitę jau skelbė, kad 2016 metais S. Skripalis susitiko su agentais iš Estijos. Remiantis Čekijos internetine svetaine „Respekt“, 2012 metais buvęs rusų šnipas lankėsi Prahoje.

Šių metų kovo mėnesį Anglijoje S. Skripalis su dukterimi Julija buvo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl apnuodijimo Didžioji Britanija ir jos Vakarų sąjungininkės kaltino Rusiją. Tuo tarpu Maskva neigė bet kokias sąsajas su išpuoliu prieš Skripalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

... o kai pradėjo su ISIS bendradarbiaut, tai... kuri ten dar šalis tą 'Novičiok' gamino?.. (o jei galėjo kiti, tai negi to Izraelis nesugebėjo?)

Zoro

Paleido kaip kekse per rankas? Nes zmogus neturi kam pasiskusti. Pasiskusi - grazins "seiminykui"...

zodziu tai per visus galus

parsidavusi visiems gatves sliucha....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS