Rygos miesto taryba ruošiasi rinkti naująjį miesto vadovą | KaunoDiena.lt

RYGOS MIESTO TARYBA RUOŠIASI RINKTI NAUJĄJĮ MIESTO VADOVĄ

Rygos miesto taryba per pirmadienį numatytą neeilinį posėdį ruošiasi rinkti naująjį miesto merą.

Dėl šio posto šiuo metu varžosi du kandidatai – opozicijos tarybos narys Viesturas Zepas ir laikinasis sostinės vadovas Olegas Burovas iš regioninės partijos „Garbė tarnauti Rygai" (GKR).

Norėdamas tapti meru kandidatas turi surinkti mažiausiai 31 balsą iš 60. O. Burovas iki šiol užsitikrino 18 deputatų iš GKR frakcijos, Nepriklausomų deputatų grupės ir frakcijos „Už Rygą“ palaikymą. Dar 17 balsų jam žadėjusi parūpinti socialdemokratinė partija „Santarvė“ dar nepasiekė koalicinio susitarimo – taigi, jos pozicija šiuo metu yra neaiški.

V. Zepas iš susivienijimo „Už plėtrą/Už!“ savo ruožtu mėgina užsitikrinti opozicijos palaikymą, bet kol kas jam pavyko įtikinti už jį balsuoti tik Nacionalinį susivienijimą, turintį 12 mandatų.

Centro dešinioji politinė jėga „Naujoji vienybė“ ir Naujoji konservatorių partija neketina palaikyti nė vieno dabartinio kandidato, nes siekia sušaukti Rygoje pirmalaikius rinkimus.

Latvijos sostinė neturi nuolatinio vadovo nuo birželio 21 dienos, kai balsavimo dėl nepasitikėjimo neatlaikė buvęs meras iš GKR frakcijos Dainis Turlaisas.

Deputatai turi išrinkti naująjį merą iki antradienio, kitaip miesto taryba gali būti paleista ir sušaukti pirmalaikiai rinkimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS