S. Lavrovas savo derybas su L. Truss pavadino nebylio ir kurčiojo pokalbiu | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS SAVO DERYBAS SU L. TRUSS PAVADINO NEBYLIO IR KURČIOJO POKALBIU

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį Maskvoje įvykusį Ukrainos krizės aptarimą su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretore Liz Truss (Liz Tras) pavadino nebylio ir kurčiojo pokalbiu.

„Aš, tiesą sakant, nusivylęs, kad mums išeina šiek tiek nebylio pokalbis su kurčiuoju. Lyg ir klausomės, bet negirdime. Bent jau mūsų nuodugniausi išaiškinimai krito į neparengtą dirvą, panašiai kaip kalbama, jog Rusija laukia, kai žemė įšals ir bus kaip akmuo, kad tankai ramiai įvažiuotų į Ukrainos teritoriją. Štai man ir atrodo, kad šiandien tokia pati buvo mūsų kolegų britų dirva... Į ją krisdavo ir nuo jos atšokdavo daugybė mūsų pateiktų faktų“, – sakė S. Lavrovas spaudos konferencijoje, surengtoje po derybų su L. Truss.

Anot S. Lavrovo, atrodė, kad britai „nesusipažinę su šiais nuodugniausiais išaiškinimais arba juos visiškai ignoruoja“.

L. Truss savo ruožtu sakė, kad „Rusija dar turi galimybę sustabdyti agresiją Ukrainos atžvilgiu ir laikytis diplomatinio sureguliavimo kelio“.

„Faktai iškalbingi. Matome pajėgų prie sienos su Ukraina, ginkluotės kiekio didinimą ir laikome tai grėsme. Taip pat matome hibridinį kibernetinį karą ir kitokio pobūdžio karus siekiant pakirsti demokratiją Ukrainoje“, – pabrėžė britų užsienio reikalų sekretorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ei , įvairūs OŽIO skalikai-šachalai, d ž i a u k i t ė s ,

britų ŽIOPLA " ministre"- -dar tokios ministrės BRITAI neturėjo , kuri v i e š a i ir noriai DEMONSTRUOTŲ n e į g a l u m ą ir net NEJAUČIA ,jog yra visiškai neišprususi ž i o p l ė--absoliučiai pagrįstai ministras LAVROVAS apibūdino šios ž i o p l ė s laikyseną , kuri daro GĖDĄ BRITANIJAI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS