S. Lavrovas šią savaitę lankysis Šiaurės Korėjoje, sako Maskva | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS ŠIĄ SAVAITĘ LANKYSIS ŠIAURĖS KORĖJOJE, SAKO MASKVA

  • 0

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas spalio 18–19 dienomis lankysis Šiaurės Korėjoje, sakoma rusų užsienio reikalų ministerijos pirmadienį paskelbtame pranešime, tvirtėjant abiejų šalių ryšiams.

„Spalio 18–19 dienomis (Šiaurės Korėjos) užsienio reikalų ministerijos kvietimu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas su oficialiu vizitu lankysis Korėjos Liaudies Demokratinėje Respublikoje“, – pranešė ministerija.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) rugsėjį aplankė Rusijos Tolimuosius Rytus ir susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu, sukeldamas Kyjivo sąjungininkų susirūpinimą dėl galimo ginklų sandorio.

Penktadienį Baltieji rūmai pranešė, kad Šiaurės Korėja pastarosiomis savaitėmis į Rusiją pristatė daugiau kaip 1 tūkst. konteinerių su karine įranga ir šaudmenimis, kurie bus naudojami Ukrainoje.

„Mes smerkiame (Šiaurės Korėją) už tai, kad ji tiekia Rusijai šią karinę įrangą, kuri bus naudojama atakuoti Ukrainos miestams, žudyti ukrainiečiams civiliams ir toliau tęsti neteisėtam Rusijos karui“, – sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Mes ir toliau stebėsime, ar į Rusiją neatvyksta papildomų (Šiaurės Korėjos) ginklų siuntų“, – pridūrė jis.

Anot J. Kirby, mainais už paramą „Pchenjanas siekia Rusijos karinės pagalbos, įskaitant naikintuvus, raketas „žemė-oras“, šarvuočius, balistinių raketų gamybos įrangą ar kitas medžiagas ir kitas pažangias technologijas“.

Nors Rusija teigė, kad Kim Jong Uno vizito metu nebuvo pasirašyta jokių susitarimų, V. Putinas teigė matantis karinio bendradarbiavimo galimybių.

Rusijai ir Šiaurės Korėjai, istorinėms sąjungininkėms, taikoma daugybė tarptautinių sankcijų: Maskvai už invaziją į Ukrainą, o Pchenjanui – už branduolinio ginklo bandymus.

Gairės: Sergejus Lavrovas, Rusija, lankysis Šiaurės Korėjoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS