Sakartvelas žada daryti daugiau, veikti sparčiau siekdamas ES šalies kandidatės statuso | KaunoDiena.lt

SAKARTVELAS ŽADA DARYTI DAUGIAU, VEIKTI SPARČIAU SIEKDAMAS ES ŠALIES KANDIDATĖS STATUSO

  • 13

Prancūzijos diplomatijos vadovei paraginus Tbilisį įgyvendinti „drąsias reformas“, Sakartvelo užsienio reikalų ministras penktadienį pareiškė, kad jo šalis darys „daugiau ir veiks sparčiau“, kad pasiektų Europos Sąjungos (ES) šalies kandidatės statusą.

2022 metais ES atidėjo Tbilisio paraišką dėl narystės, teigdama, kad Tbilisis, prieš pradėdamas dalyvauti oficialiame narystės procese, turi vykdyti reformas. Kandidadačių statusas tuomet buvo suteiktas Ukrainai ir Moldovai. Sakartvelas gi buvo paragintas įgyvendinti teismų ir rinkimų sistemų reformas, siekti pažangos žiniasklaidos laisvės srityje ir apriboti oligarchų galias.

„Mums tebereikia nemažai padaryti“, – pareiškė žurnalistams Sakartvelo užsienio reikalų ministras Ilja Darčiašvilis.

„Visi mes esame labai motyvuoti, visi mes siekiame įvykdyti įsipareigojimus“, kad galėtume gauti šalies kandidatės statusą, ir žadame daryti „daugiau ir veikti sparčiau“, pridūrė jis.

Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna (Katrin Kolona) po susitikimo su I. Darčiašviliu paragino Sakartvelą pasinaudoti „istorine galimybe“ ir įvykdyti Briuselio nustatytas 12 rekomendacijų.

Be kita ko, reikia įgyvendinti „drąsias reformas, kad būtų užtikrintas teismų nepriklausomumas ir nešališkumas, kad institucijos būtų apsaugotos nuo privačių interesų įtakos, kad būtų užtikrinta spaudos laisvė ir pliuralizmas“, pareiškė ji žurnalistams.

I. Darčiašvilis savo ruožtu pareiškė, kad „didžiulė dalis“ rekomendacijų jau buvo įgyvendinta.

Visgi C. Colonna įspėjo, kad tebereikia „padaryti daug darbų“.

Europos Vadovų Taryba Sakartvelo pažangą įgyvendinant reformų programą įvertins vėliau šiais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

kauniete

Pažiurėkit i to Derčiašvilinio fizionomija ir aišku kam jis dirba kiek jam sumokėjo ka pažadėjo Man atrodo kad jis turėtu gyvai linksmai tartis su tauta ka daryti kad būtu tautai gerai gyventi juk tokia derlinga nuostabi šalis bet jis kaip i kelnias prisikroves galvoja ar man pavyks jus parduoti kiek man perves pinigėliu ar ir velnias mane palaikys pekloje etata gal prezidento vietele gausiu Kaip bebutu bet jis nelaimingas žmogelis jis silpnavalis ir manau jo protėvei karste vartosi išgirde jo vapalione kad ju žeme jau ne GRUZIA o kažkoks tai sakravelas

Kaunas

Po kokiu šimto metu Juokauji žmogau ES jau griuva jau nerimsta tas lizdas kuriame daug purvo Čia ko tik nori ir komuniagu ir fašistu ir enkėvedistu ir talibistu ir žydistu ir avantiuristu ir aferistu ir vagiu ir bajaristu ir komiku ir fokusniku ir iškrypusiu ir valkatuTai ir sugriovė ir leido išsigimti tai musu taip puoselėtai Europos sajungai Iš to zbrodo sulindusio i viršūnes isibujojo anarchija prievartos primetinėjimas tautom ju kalbos papročiu naikinimas Tai toks ir turėjo būti finalas

Strategai

Kaukazieciai neturetu buti ES. Gal po 100 metu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS