Sakartvelo Pietų Osetijos regionas nori balsuoti dėl prisijungimo prie Rusijos | KaunoDiena.lt

SAKARTVELO PIETŲ OSETIJOS REGIONAS NORI BALSUOTI DĖL PRISIJUNGIMO PRIE RUSIJOS

Nuo Sakartvelo atsiskyręs Pietų Osetijos regionas nori balsuoti dėl galimos integracijos į Rusijos Federaciją. Pietų Kaukazo regiono valdovas Anatolijus Bibilovas trečiadienį per Rusijos valstybinę televiziją pareiškė, kad tokiam žingsniui reikės surengti referendumą. Tačiau tai nebus „labai sunku“ suorganizuoti.

A. Bibilovas taip pat sakė: „Manau, kad prisijungimas prie Rusijos yra mūsų strateginis tikslas“.

Rusija pripažino Pietų Osetiją nepriklausoma valstybe 2008 m. po karo su Sakartvelu – visai taip pat kaip ir Abchazijos regioną – ir dislokavo ten tūkstančius karių. Abchazija neplanuoja prisijungti prie Rusijos, sakė vietos parlamento atstovas. Nors Maskva laikoma artima strategine partnere, Abchazija yra „nepriklausoma valstybė pagal konstituciją“.

Pietų Osetijos parlamento vadovas Alanas Tadtajevas Rusijos valstybinei agentūrai TASS sakė, kad referendumas turėtų būti surengtas „artimiausiu metu“.

Rusija pradėjo agresyvų karą prieš kaimyninę Ukrainą vasario 24 d., be kita ko, teisindama jį tariamu Rytų Ukrainos separatistinių Donecko ir Luhansko regionų „išlaisvinimu“. Tai pakurstė būgštavimus, kad kovos gali vėl įsižiebti ir prorusiškuose regionuose kitose buvusiose sovietinėse valstybėse.

Sekmadienį Luhansko separatistų lyderis Leonidas Pasečnikas pareiškė, kad reikia surengti balsavimą dėl regiono integracijos į Rusiją. Kyjivas sakė, kad Ukraina tokio referendumo nepripažins.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>Labai gerai...

Gydykis arba nusok nuo devynaukscio. ;)

LABAI GERAI DARO, KAD NORI PRISIJUNGTI PRIE RUSO.

GRUZINAI ISEJE IS RUSIJOS SUDETIES DABAR VERKIA, KAD TURISTU IS RUSIJOS SUMAŽEJO IR VERSLAI. MALACIAI RUSAI PASTATYS I VIETA VISA PASAULI.

Anonimas

O idiotai gruzinai tūkstančiasi priima pas save atvažiuojančius rusus,kai nuo jų valstybės rusai atplėšė 20proc,teritorijos.Mažai matyt dar užėmė. Atvažiuojantys rusai,kuriems dėl sankcijų nepatogu dirbti,gyventi Rusijoje,kazkodėl varo ne į užgrobtas Osetiją ir Abchaziją bet į Gruziją.Tegul ruskiai dėjuoja prie Kremliaus sienos ,o ne vaziuoja kur geriau,nes čia tauta kaip vilkai,kiek juos bešersi,vistiek į mišką žiūri,ir sakys ,kad jų Putinas ir jo karinė banditų gauja yra geri,o kad Risijoje blogai tik vakarai aklti o ne jie savo šalyje turėdami viską ,bet ne jie patys,tinėdami,vogdmai ir tik karais užsiimdami .Jokių rusų nepriiminėti niekusr ,nesvarbu,ar jie IT,ar jie kitokie,Tegul gyvena savo mylimoje Rusijoje .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS