„Hamas“: delegatai išvyksta iš Kairo į konsultacijas dėl paliaubų Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

„HAMAS“: DELEGATAI IŠVYKSTA IŠ KAIRO Į KONSULTACIJAS DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE

  • 2

Aukšto rango „Hamas“ pareigūnas ketvirtadienį patvirtino, kad grupės delegacija, dalyvaujanti derybose dėl paliaubų Gazos Ruože, išvyko iš Kairo į konsultacijas Dohoje, ir išreiškė nepasitenkinimą ligšioliniais Izraelio atsakymais.

„Laukiame galutinio oficialaus priešo (Izraelio) atsakymo“, – teigė pareigūnas, dalyvavęs derybose Kaire, bet atsisakęs būti įvardytas.

„Pirminiai [Izraelio] atsakymai neatitinka minimalių reikalavimų, susijusių su nuolatiniu karo veiksmų nutraukimu“ arba kitų „Hamas“ ugnies nutraukimo sąlygų, pridūrė jis.

„Hamas“ reikalauja, kad Izraelio pajėgos visiškai pasitrauktų iš Gazos Ruožo, perkeltieji asmenys sugrįžtų į savo namus, būtų leista teikti humanitarinę pagalbą ir pradėti teritorijos atstatymo darbus.

„Nesileisime į kompromisus dėl to, kas užtikrina mūsų žmonių saugumą“, – sakė pareigūnas.

Kita vertus, Izraelis prašo pateikti visų Gazos Ruože tebelaikomų gyvų įkaitų sąrašą, o „Hamas“ teigia negalinti to padaryti, kol Izraelis bombarduoja.

Kitas „Hamas“ pareigūnas Mahmoudas Mardawi (Mahmudas Mardavis) naujienų agentūrai AFP teigė, kad derybų likimas dabar priklauso nuo Vašingtono.

„Dabar nuo Vašingtono priklauso, ar jis nori daryti spaudimą (Izraelio premjerui Benjaminui) Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) ir jo vyriausybei, kad būtų pasiektas susitarimas“, – sakė M. Mardawi.

Nesileisime į kompromisus dėl to, kas užtikrina mūsų žmonių saugumą.

„Jei Izraelis rimtai nusiteikęs ir neatidėlios, įmanoma pasiekti paliaubas iki ramadano pradžios“, – pridūrė jis.

Ramadanas, musulmonų pasninko mėnuo, prasideda kovo 10 arba 11 dieną, priklausomai nuo Mėnulio judėjimo.

Tačiau derybos dar nesibaigė, AFP teigė trečias „Hamas“ pareigūnas, taip pat prašęs neskelbti jo pavardės, nes jis nebuvo įgaliotas kalbėti šiuo klausimu.

„Tarpininkai informavo „Hamas“, kad bus tęsiamos pastangos pasiekti susitarimą“, – sakė jis.

Egipte tarpininkams sunkiai sekėsi įveikti sudėtingas kliūtis derybose dėl paliaubų kare Gazos Ruože, kuris ketvirtadienį įžengė į šeštą mėnesį.

Karas prasidėjo po to, kai spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojai surengė išpuolį prieš Izraelį, per kurį žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, rodo AFP vertinimas, pagrįstas Izraelio duomenimis.

Per Izraelio atsakomąjį puolimą iš oro, sausumos ir jūros žuvo mažiausiai 30,8 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų, teigia Gazos Ruožo sveikatos ministerija, kuri nenurodo, kiek kovotojų žuvo iki šiol.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Atiduoda

tegul įkaitus , tada bus galima kalbėt . Greičiausiai jau nužudė , muslimai prakeikti . Jokių derybū su teroristais , kol visū neužversit . Šaunuoliai Izraelitai , visus po žeme pakiškit !!!

taip

ta pati sionsaika kaip toliau pasigamint ad eno chromo ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS