Šaltiniai: V. Zelenskis kitą savaitę turi apsilankyti Vašingtone | KaunoDiena.lt

ŠALTINIAI: V. ZELENSKIS KITĄ SAVAITĘ TURI APSILANKYTI VAŠINGTONE

  • 0

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kitą savaitę turi apsilankyti Baltuosiuose rūmuose ir Kapitolijuje Vašingtone, kai atvyks į JAV per Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją.

V. Zelenskio kelionė rengiama JAV Kongresui aptarinėjant prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) prašymą su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai skirti 24 mlrd. dolerių (22,4 mlrd. eurų) vertės karinę ir humanitarinę pagalbą.

Vienas administracijos pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad V. Zelenskis ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose susitiks su J.Bidenu. Apsilankymą Kapitolijuje anonimiškai patvirtino du Kongreso padėjėjai.

Ukrainiečių prezidentas Vašingtone lankėsi 2022 metų gruodį ir pasakė emocingą kalbą bendrai Kongreso sesijai. Tai buvo pirma žinoma jo kelionė į užsienį nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios 2022-ųjų vasarį.

Kalbėdamas jį šiltai sutikusiems JAV įstatymų leidėjams V. Zelenskis padėkojo amerikiečiams už finansinę pagalbą ir sakė, kad šie pinigai yra ne labdara, o investicija į pasaulio saugumą ir demokratiją.

Naujo V. Zelenskio vizito, apie kurį pirmasis pranešė internetinis politikos leidinys „Punchbowl News“, detalės neskelbiamos.

Kongrese šiuo metu didėja susiskaldymas dėl tolesnio finansavimo Ukrainai. J. Bidenas siekia 13,1 mlrd. dolerių papildomai karinei pagalbai ir 8,5 mlrd. dolerių humanitarinei pagalbai.

Tačiau konservatyvieji respublikonai siekia federalinių išlaidų mažinimo, o kai kurie buvusio prezidento Donaldo Trumpu (Donaldo Trampo) šalininkai nori nutraukti finansavimą Ukrainai.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Ukrainos prezidentas, turi apsilankyti Vašingtone, JAV, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS