Saugios kelionių kryptys: ES susitarė dėl bendrų COVID-19 prevencijos taisyklių | KaunoDiena.lt

SAUGIOS KELIONIŲ KRYPTYS: ES SUSITARĖ DĖL BENDRŲ COVID-19 PREVENCIJOS TAISYKLIŲ

ES valstybės narės penktadienį susitarė dėl metodo, leidžiančio nustatyti saugias kelionių kryptis Europoje, tikėdamosi suderinti chaotišką judėjimo bloke apribojimų dėl COVID-19 pandemijos rinkinį.

27 ES valstybių narių pasiuntiniai susitarė dėl rekomendacijų sąrašo, apimsiančio spalvinių kodų sistemą pavojingoms zonoms nustatyti: priklausomai nuo padėties, teritorijos bus žymimos žalia, oranžine ar raudona spalvomis.

Rekomendacijos liks neprivalomo pobūdžio: atskiros šalys galės laisvai laikytis siūlymų arba visiškai juos ignoruoti.

Pandemijos nuniokotas turizmo sektorius tikisi, kad tokios priemonės bus plačiai įgyvendintos ir padės sumažinti painiavą keliaujant Europoje.

Dėl metodologijos buvo sutarta, Europoje prasidėjus antrai koronaviruso bangai ir nerimą keliantį lygį pasiekus naujų užsikrėtimo atvejų skaičiui Madride, Paryžiuje ir kitose svarbiose ES vietose.

„Tai yra svarbus žingsnis – atlikus bendrą rizikos analizę jis suteiks daugiau nuspėjamumo ir skaidrumo keliaujant COVID sąlygomis ES“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ES pirmininkaujančios Vokietijos atstovas.

Panašiai kaip ir pandemijos pradžioje praėjusį pavasarį, ES narės šiuo metu laikosi labai skirtingų požiūrių į apribojimus dėl COVID-19.

Pavyzdžiui, Vokietija paskelbė įspėjimą dėl kelionių į Belgiją, o Prancūzija to nepadarė. Tuo metu Vengrija įspėja dėl kelionių iš visų šalių, išskyrus Lenkiją, Čekiją ir Slovakiją.

Siekdama supaprastinti kelionių tvarką, Europos Komisija anksčiau rekomendavo priimti spalvinių kodų sistemą.

Sutartu planu valstybės narės įsipareigoja teikti reikiamus duomenis ne tik nacionaliniu, bet ir regioniniu lygiu.

ES kriterijai apima COVID-19 diagnozių skaičių 100-ui tūkst. žmonių, taip pat testavimo apimtis tam tikroje gyventojų grupėje.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras kas savaitę skelbia atnaujintą žemėlapį, pagrįstą šiais duomenimis, tačiau valstybės narės pačios sprendžia, kaip panaudoti šiuos duomenis.

Remiantis minimu siūlymu, „valstybes narės turėtų ir toliau dėti koordinavimo pastangas, susijusius su karantino trukme ir alternatyviomis galimybėmis“.

Siūlymas turi būti oficialiai priimtas per antradienį vyksiantį Europos reikalų ministrų susitikimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

earht king

jau prinoko kokios mirštančios poemos aplinkui naršo o tos tiek ištroškusios pilnos šikniu pozos nors imk ir dėk sijoneli atsakyk kas dabar yra kurortu užkulisių reformos bėgių juk esame ištroškusios saulės šiupsnių, oro oro išdaigu sanatorijos kurorto norime juk mes esame turtingos, pilnos pinigu piniginės pilnos, esame reikia bėgti tolin nuo gymtu namu, bet kur tau juk darbui ne sakome juodo darbo nereik nedirbsim ir nenorime, o lakstyti po platybes pirmumo teises turim, iš pirmu lupu tarčiau, va dėl kuo mes esame netrutingi, dėl šitu manikėniu, formisčiu tik duona valgytu ir dar skania be išimčiu tinginiu gadinės vyti laikas darbams juk pavasaris toj bus lauku darbams tokios tinkamos rankos o ne lakstymui o ravėjimui juodam darbui lenkime ir ligu nereiks nešti, mums, seniams,

Nezurnalistas

Grazios kojos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS