Seulas imasi priemonių: įves skatinamųjų priemonių paketą kovai su koronavirusu | KaunoDiena.lt

SEULAS IMASI PRIEMONIŲ: ĮVES SKATINAMŲJŲ PRIEMONIŲ PAKETĄ KOVAI SU KORONAVIRUSU

Pietų Korėja sieks sušvelninti naujojo koronaviruso protrūkio poveikį – ketvirtoje pagal dydį Azijos ekonomikoje bus įgyvendinamas skatinamųjų priemonių paketas.

Finansų ministras Hongas Namas Ki penktadienį paskelbė, kad bus siekiama įgyvendinti apie 20 trln. vonų (15 mlrd. eurų) dydžio paketą. Į sumą įskaitomas anksčiau suplanuotas biudžeto papildymas, kuris kitą savaitę bus pristatytas šalies parlamente, sakė Finansų ministerijos atstovė spaudai.

Paketo projekte numatoma, kad papildymas viršys numatytą 6,2 trln. vonų (4,6 mlrd. eurų) biudžetą, kurį Pietų Korėja paskyrė per kvėpavimo takų ligos MERS protrūkį prieš penkerius metus. Tikimasi, kad priemonės padės apriboti viruso poveikį ir ekonomikai suteiks pagreitį, sakė ministras Hongas Namas Ki.

Koronaviruso protrūkis Pietų Korėjoje smarkiai paveikė ekonominį aktyvumą ir pasitikėjimą. Šalyje yra užfiksuotas didžiausias viruso užsikrėtimo atvejų skaičius už Kinijos ribų – iki penktadienio šis skaičius pakilo iki 2,3 tūkst.

Be kita ko, finansinės institucijos šiuo metu paskirsto 9 trln. vonų (6,7 mlrd. eurų) sumą bendrovėms, dėl protrūkio pajutusioms neigiamus finansinius padarinius. Nedidelėms ir vidutinio dydžio bendrovėms taip pat bus teikiamos lengvatinės paskolos. Šalies vyriausybė taip pat ketina privatiems namų ūkiams išdalinti apsipirkimo kuponus, taip siekiant paskatinti paklausą.

Pietų Korėjos centrinio banko valdytojas Lee Ju Yeolas ketvirtadienį įspėjo, kad pirmą ketvirtį šalies ekonomika galimai susitrauks. Korėjos bankas sumažino augimo prognozę nuo 2,3 iki 2,1 proc. Bankas taip pat teigė, kad dėl „Covid-19“ viruso netrukus smuks privatus vartojimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS