Seulas Šiaurės Korėjos lyderio nepilnametę dukrą vertina kaip galimą jo įpėdinę | KaunoDiena.lt

SEULAS ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIO NEPILNAMETĘ DUKRĄ VERTINA KAIP GALIMĄ JO ĮPĖDINĘ

  • 6

Pietų Korėjos žvalgybos agentūra ketvirtadienį pareiškė, kad Pchenjano lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) nepilnametę dukrą vertina kaip galimą tėvo įpėdinę.

Apie tai spėliojama nuo 2022 metų lapkričio, kai ji pirmą kartą pasirodė viešai ir kartu su savo tėvu stebėjo bandomąjį ilgojo nuotolio raketos paleidimą.

Teigiama, kad Kim Jong Uno dukrai Ju Ae (Džu Ae) yra maždaug 10 metų.

Nuo to laiko Ju Ae dažnai lydi savo tėvą daugelyje viešų renginių. Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida dažnai ją vadina Kim Jong Uno mylimiausiu arba gerbiamiausiu vaiku, taip pat skelbia filmuotą medžiagą ar nuotraukas, kuriose ji užfiksuota kartu su šalies lyderiu.

Rugsėjį Ju Ae kartu su tėvu ir aukščiausiais pareigūnais stebėjo karinį paradą, o lapkritį lankėsi Šiaurės Korėjos oro pajėgų būstinėje. Ji taip pat buvo pastebėta su Kim Jong Unu sekmadienį Pchenjano stadione per Naujųjų metų sutikimą.

Daugelio šių viešų pasirodymų metu vaizduojamas stiprus jos ir Kim Jong Uno ryšys.

Dauguma šių scenų ilgą laiką buvo kažkas neįsivaizduojamo Šiaurės Korėjoje, kur Kim Jong Unas yra garbinamas.

Ketvirtadienį Pietų Korėjos žvalgybos agentūra, remdamasi išsamia Šiaurės Korėjos lyderio viešos veiklos ir valstybinių protokolų analize, nurodė, kad, jos nuomone, Ju Ae yra potenciali savo tėvo įpėdinė.

Žvalgybos agentūros viešųjų ryšių tarnyba naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad Šiaurės Korėja vis dar svarsto visas būsimo valdžios perdavimo galimybes.

Jos teigimu, Kim Jong Unas šiuo metu neturi didelių sveikatos problemų, pirmadienį jam sukaks 40 metų ir jis turi daugiau nei vieną vaiką.

Šis pareiškimas patvirtino Pietų Korėjos įstatymų leidėjo Youn Kun-Youngo (Jun Kunjungo), kuris citavo kandidatą į Žvalgybos agentūros vadovo postą Cho Tae-yongą (Čoi Tegjongą), pastabas.

Praeityje Pietų Korėjos žvalgybos agentūra ne kartą yra padariusi klaidų, pateikdama informaciją apie Pchenjano planus. Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida kol kas nekalba apie galimą valdžios perdavimą Ju Ae ateityje.

Seule įsikūrusio Asano politikos studijų instituto analitikas Cha Du-hyeogn (Ča Duhjon) sakė, kad nors Žvalgybos agentūra įžvelgia galimybę, jog Ju Ae gali būti pasirengusi ateityje pakeisti savo tėvą, sunku prognozuoti, ar ji galiausiai taps Šiaurės Korėjos vadove.

Tačiau analitikas pabrėžė, kad Ju Ae dar nėra pasiekusi jokių politinių laimėjimų, reikalingų tam, kad taptų naująja šalies vadove.

Kiek anksčiau Pietų Korėjos pareigūnai ir Žvalgybos agentūra teigė, kad kol kas nėra laikas Ju Ae laikyti savo tėvo įpėdine. Tai grindžiama Kim Jong Uno amžiumi ir tuo, kad Šiaurės Korėja į valdžią skiria vyrus.

Jie spėliojo, kad pakartotiniais Kim Jong Uno dukters viešais pasirodymais tikriausiai siekiama sustiprinti visuomenės paramą lyderio šeimai ir jo planui perduoti valdžią vienam iš savo vaikų.

Šiaurės Korėją nuo jos įkūrimo 1948 metais nuosekliai valdė vyriškos lyties Kim Jong Uno protėviai.

2011-ųjų pabaigoje mirus Kim Jong Uno tėvui Kim Jong Ilui (Kim Čen Irui), valdžią paveldėjo jis.

Praėjusiais metais Žvalgybos tarnyba įstatymų leidėjams pranešė, kad Kim Jong Unas dar turi sūnų ir dar vieną vaiką, kurio lytis neatskleidžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

> Oho

Tu Debilas

> Oho

O gal kartais ir nebe bus? Cha cha cha...

Oho

Kelinta imperatoriaus karta bus? Ketvirta? Net kacapai ar komunistai kinieciai to nesugeba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS