Šiaurės Korėja paskelbė išbandžiusi naują raketų paleidimo sistemą | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA PASKELBĖ IŠBANDŽIUSI NAUJĄ RAKETŲ PALEIDIMO SISTEMĄ

  • 2

Šiaurės Korėja paskelbė, kad penktadienį atlikti raketų bandymai buvo susiję su naujai sukurta raketų paleidimo sistema, informuoja naujienų agentūra dpa.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA paskelbė, kad šalies vadovas Kim Jong-unas ir kiti aukščiausi šalies pareigūnai vadovavo „naujai sukurtos didelio kalibro daugkartinio paleidimo valdomos raketos sistemos“ bandymams.

Penktadienį paleistos trumpojo nuotolio raketos nukrito Japonijos jūroje. Prieš tai dvi trumpojo nuotolio balistinės raketos buvo paleistos trečiadienį ir dar dvi – praėjusią savaitę.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nesureikšmino pastarųjų Pchenjano bandymų ir tviteryje rašė, kad Kim Jong-unas turi „puikią ir gražią savo šalies viziją ir darys tai, ką reikia, nes yra per daug protingas elgtis kitaip ir nenorės nuvilti savo draugo, prezidento D. Trumpo“.

JAV prezidentas nemano, kad bandymai pažeidžia pernai Singapūre pasiektą susitarimą su Kim Jong-unu. Pasak jo, 2017 m. birželį vykusiame susitikime trumpojo nuotolio raketos nebuvo aptartos. Tačiau jis pripažino, kad bandymai gali pažeisti susitarimus su Jungtinėmis Tautomis.

Jungtinių Tautų rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai paleisti trumpojo, vidutinio ir ilgojo nuotolio balistines raketas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na

jankiai jau susitaikė, kad Š.Korėja yra branduolinė valstybė, visi tik paloti ir tegali, bet jau ne daugiau

juk

tu fanatiku smegenys tik terorizuot kitus o technika ir patarejai tai rusu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS