Šiaurės Korėja pernai gavo du Kim Jong-unui skirtus mersedesus | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA PERNAI GAVO DU KIM JONG-UNUI SKIRTUS MERSEDESUS

Šiaurės Korėjai 2018 metais pavyko apeiti sankcijas ir gauti du šarvuotus mersedesus, skirtus šalies lyderiui Kim Jong-unui, vienas iš maršruto punktų buvo Rusija. Tai antradienį pranešė JAV laikraštis „The Wall Street Journal“.

Leidinys remiasi Vašingtono analitine organizacija „Pažangių gynybos studijų centras“ (Center for Advanced Defense Studies). Esą jos darbuotojai gavo duomenų, kad „pastaraisiais metais į Šiaurės Korėją buvo atgabenta daugiau kaip 800 elitinių automobilių“. Tarp jų – dvi Vokietijos kompanijos „Daimler“ pagamintos mašinos, kainuojančios po daugiau kaip 500 tūkstančių dolerių. Organizacijos atstovų nuomone, jomis veikiausiai ne kartą buvo vežiojamas Kim Jong-unas.

Centro duomenimis, du automobiliai buvo atgabenti iš Nyderlandų į Šiaurės Korėją nuo praėjusių metų birželio iki spalio. Iš pradžių jie buvo plukdomi jūra iš Nyderlandų į Kiniją, paskui – į Japoniją, Pietų Korėją ir Rusiją. Iš Rusijos automobiliai buvo nuskraidinti į Pchenjaną KLDR nacionalinės aviacijos kompanijos „Air Koryo“ lėktuvais. Kaip pažymima publikacijoje, šių metų sausį pirmą kartą buvo pastebėta, kad Šiaurės Korėjos lyderis vežiojamas automobiliu „Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard“.

„Pažangių gynybos studijų centro“ darbuotojų nuomone, nors Šiaurės Korėjai taikomos sankcijos, jos valdžia reguliariai gauna žinomų užsienio gamintojų drabužių, kosmetikos ir technikos. Pasak jų, KLDR gali gauti įvairių prekių iš 90 šalių. Prie to prisideda Šiaurės Korėjos diplomatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS