Šiaurės Korėja teigia išbandžiusi naują hipergarsinę raketą | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA TEIGIA IŠBANDŽIUSI NAUJĄ HIPERGARSINĘ RAKETĄ

Šiaurės Korėja teigia pasiekusi tolesnės pažangos kuriant didesnio nuotolio hipergarsinę raketą, skirtą savo branduoliniam atgrasymui. Antradienį šalis pirmą kartą išbandė „naujo tipo“ vidutinio nuotolio balistinę raketą „Hwasongpho-16B“, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida. Tai esą kietojo kuro raketa su naujai sukurta hipergarsine sklendžiančia kovine galvute. Šiaurės Korėjai dėl jos branduolinio ginklo ir raketų programų yra taikomos tarptautinės sankcijos.

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas pavadino raketą „dar vienu galingu strateginiu puolamuoju ginklu“. Pchenjanas, anot jo, sėkmingu bandymu taip pat pademonstravo, kad iš esmės visas „taktines, operatyvines ir strategines skirtingo nuotolio raketas gali aprūpinti kietuoju kuru ir branduoliniais koviniais užtaisais. Deklaruojamas šalies tikslas yra gebėjimas smogti priešui visame pasaulyje. Šiaurės Korėja pagrindinėmis savo priešėmis laiko JAV ir Pietų Korėją.

Pastarąjį raketos bandymą užfiksavo Pietų Korėja ir Japonija. Pietų Korėjos kariuomenė kalbėjo apie spėjamą vidutinio nuotolio raketą. Ji esą nuskriejo apie 600 km ir tarp Korėjos pusiasalio ir Japonijos nukrito į jūrą. Abi šalys pasmerkė bandymą, pavadindamos jį aiškiu JT rezoliucijų, draudžiančių Pchenjanui bandyti bet kokio nuotolio balistines raketas, pažeidimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS