Šiaurės Korėjos lyderio sesuo įspėja JAV neperimti bandomų raketų | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIO SESUO ĮSPĖJA JAV NEPERIMTI BANDOMŲ RAKETŲ

Šiaurės Korėja antradienį įspėjo, kad jei būtų numušamos jos raketos, per bandymus leidžiamos virš Ramiojo vandenyno, tai būtų „aiškus karo paskelbimas“.

Intensyvėjant branduolinį ginklą turinčio Pchenjano grasinimams, JAV ir Pietų Korėja stiprina bendradarbiavimą gynybos srityje, įskaitant bendras pratybas.

Šiaurės Korėja, kuri pastaraisiais mėnesiais įvykdė visą virtinę draudžiamų ginklų bandymų, teigia, kad jos branduolinių ginklų ir raketų programos skirtos savigynai, ir piktinasi JAV ir Pietų Korėjos karinėmis pratybomis, kurias vadina invazijos repeticijomis.

„Jei būtų toks karinis atsakas kaip perėmimas, [nukreiptas] prieš mūsų strateginių ginklų bandymus, tai bus laikoma aiškiu karo KLDR (Šiaurės Korėjai) paskelbimu“, – sakoma Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) įtakingos sesers Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) pareiškime.

Reiškiame didelį apgailestavimą dėl neatsakingo ir neraminančio JAV ir Pietų Korėjos jėgos demonstravimo.

„Ramusis vandenynas nepriklauso JAV ar Japonijos dominijai“, – pareiškė Kim Yo Jong.

Šiaurės Korėja „visuomet pasirengusi bet kuriuo metu imtis atitinkamų, greitų ir triuškinamų veiksmų“, priduriama oficialiosios Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) išplatintame pareiškime.

Šį mėnesį JAV ir Pietų Korėjos kariškiai surengs didžiausias per penkerius metus bendras karines pratybas. Šią savaitę sąjungininkės surengė oro pajėgų pratybas dalyvaujant amerikiečių sunkiajam bombonešiui B-52, galinčiam nešti branduolinį ginklą.

Atskirame antradienio pranešime Šiaurės Korėjos Užsienio reikalų ministerija apkaltino Jungtines Valstijas tyčia kurstant įtampą.

„Neseniai įvykusios bendros oro pajėgų pratybos... aiškiai rodo, kad JAV schema panaudoti prieš DPRK branduolinius ginklus yra plėtojama realaus karo lygiu“, – sakoma KCNA paskelbtame pareiškime.

„Reiškiame didelį apgailestavimą dėl neatsakingo ir neraminančio JAV ir Pietų Korėjos jėgos demonstravimo“, – sakoma jame.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sun chuij v čaj

komunistas beprotis pats nesupranta ką kalba,ir kariaut su kuo ruošiasi

Ka ce jaudintis

Tegul perima-Virs VAS-SIK-TONO.

Buldozeris

Pagasdino muse drambli... Cha cha cha...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS