Šiaurės Makedonijoje dėl kaltinimų korupcija suimti 9 policijos pareigūnai | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS MAKEDONIJOJE DĖL KALTINIMŲ KORUPCIJA SUIMTI 9 POLICIJOS PAREIGŪNAI

Valdžios institucijos antradienį pranešė, kad policijos nuovados prie vieno iš Šiaurės Makedonijos sienos su Serbija perėjimo punktų viršininkas, jo pavaduotojas ir dar septyni nuovados darbuotojai buvo suimti už tai, kad, kaip įtariama, ėmė kyšius iš vairuotojų už lengvesnį sienos kirtimą.

Kova su korupcija yra vienas iš svarbiausių Šiaurės Makedonijos vyriausybės prioritetų ir būtina sąlyga, šaliai siekiant narystės Europos Sąjungoje.

Policijos pareiškime teigiama, kad devyniems Tabanovcės perėjoje dirbusiems pareigūnams pateikti kaltinimai „nusikalstamu susivienijimu, kyšių ėmimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi“. Dar trims pareigūnams buvo pateikti kaltinimai, tačiau jie nebuvo suimti.

Policijos teigimu, įtariamieji daugiau nei dvejus metus veikė organizuotai, galimai imdami grynuosius pinigus ir dovanas iš žmonių, kurie norėjo apeiti įprastas vykimo į Serbiją procedūras.

Per kelis reidus policijos nuovadoje ir pareigūnų namuose policija konfiskavo maždaug 16 500 eurų įvairiomis kupiūromis ir kitų daiktų.

Jei įtariamieji bus teisiami ir nuteisti, jiems gresia iki 20 metų kalėjimo.

Šiaurės Makedonija – mažytė Balkanų šalis, kurioje gyvena apie 1,8 mln. žmonių – liepos mėnesį pradėjo stojimo į ES derybas. Kova su korupcija yra viena iš svarbiausių išankstinių sąlygų, o prezidentas Stevo Pendarovskis (Stevas Pendarovskis) ją išskyrė kaip svarbiausią prioritetą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS