Sibire užfiksuotas masinis kirų ir žuvų gaišimas | KaunoDiena.lt

SIBIRE UŽFIKSUOTAS MASINIS KIRŲ IR ŽUVŲ GAIŠIMAS

  • 4

Rusijos aplinkos išteklių ir ekologijos ministerijos specialistai tikrina informaciją apie masinį kirų gaišimo atvejį Irtyšiaus upės pakrantėse Sibiro pietvakarinėje Omsko srityje, pirmadienį pranešė pareigūnai.

„Gautas pranešimas apie rastus negyvus kitus prie Irtyšiaus netoli Novoomsko gyvenvietėse. Tai patikrinti išvyko srities veterinarijos tarnybos darbuotojai“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos Gyvosios gamtos apsaugos skyriaus viršininkas Sergejus Liašukas.

Omsko nevyriausybinės žaliųjų organizacijos „Sibiro ekologinė sargyba“ pirmininkas ornitologas Sergejus Solovjovas savo ruožtu sakė, kad vietos žvejai praeitą savaitgalį taip pat informavo apie masiškai gaištančias žuvis.

„Veikiausiai tai užterštumo poveikis, kažkoks teršalų pliūpsnis. Dabar reikia surasti biologinių objektų ir atlikti tyrimus, kad būtų nustatyta žuvų ir kirų žūties priežastis. Tikėtina, kad tai tarpusavyje susiję“, – kalbėjo jis.

Aplinkos apsaugos agentūros „Rosprirodnadzor“ Omsko padalinys irgi nurodė gavęs informacijos apie gyvūnų žūtį Irtyšiuje ir pradėjęs aiškintis galimą vandens taršos incidentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

opa

cia prie Omsko. Omske puse miesto sudaro gamyklos. Jie gi nieko nevalo apsileideliai, viska pila I upe. Ir su gaisrais sibire kovoja juokingai... visas bapkes I armija kisa.

hara

Siukslynu viska yra paverte.

...

... o Australijoj banginiai žudosi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS