Šimtai migrantų vis dar yra Baltarusijos ir Lenkijos pasienio teritorijoje | KaunoDiena.lt

ŠIMTAI MIGRANTŲ VIS DAR YRA BALTARUSIJOS IR LENKIJOS PASIENIO TERITORIJOJE

Šimtai migrantų ir pabėgėlių ir naujais metais lūkuriuoja Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje, tikėdamiesi patekti į ES.

Apie 600 žmonų yra logistikos sandėlyje Bruzgių kaime, jiems teikiama pagalba, agentūrą dpa informavo Baltarusijos Raudonasis Kryžius Minske.

Tarp jų yra vyrų, moterų ir vaikų. Daugelio jų tikslas yra Vokietija. Praėjusią savaitę mažiausiai vienam pasienyje įstrigusiam irakiečiui pavyko pasiekti Vokietiją.

Baltarusijoje šeštadienį įsigalioja atsakomosios sankcijos – tai reakcija į ES, JAV ir kitų šalių baudžiamąsias priemones. Nuo sausio 1-osios draudžiamas didelės prekių dalies įvežimas iš Vakarų. Maisto produktų embargas, be kita ko, galioja mėsai ir pieno produktams. Vyriausybės Minske duomenimis, tai reakcija į „diskriminuojančią politiką ir nedraugiškus veiksmus mūsų šalies atžvilgiu“.

Embargas pirmiausiai liečia maisto produktų gamintojus ES šalyse. Jiems gresia pajamų praradimas.

ES prieš tai ėmėsi naujų sankcijų, nukreiptų prieš asmenis, susijusius su migrantų gabenimu. Sankcijas Minskui yra paskelbusios ir JAV, Kanada bei Didžioji Britanija.

ES kaltina Baltarusija tyčia gabenant žmones iš krizių teritorijų į šalį, kad jie tada per Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos pasienį neteisėtai patektų į ES. Vien tik Lenkija pernai, pasienio apsaugos duomenimis, registravo 40 000 mėginimų neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos pusės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS