Singapūre dėl padidėjusio sergamumo COVID-19 grąžinami kai kurie ribojimai | KaunoDiena.lt

SINGAPŪRE DĖL PADIDĖJUSIO SERGAMUMO COVID-19 GRĄŽINAMI KAI KURIE RIBOJIMAI

Singapūre padidėjus sergamumui koronavirusu, Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė imtis „ryžtingų veiksmų“ ir sugrąžinti kai kuriuos suvaržymus.

Nuo gegužės 8 iki 30 d. bus leidžiami ne daugiau kaip penkių asmenų susibūrimai, biurai turės užtikrinti, kad mažiausiai 50 proc. darbuotojų dirbtų iš namų, bus uždarytos sporto salės ir sumažintas viešuosiuose renginiuose galinčių dalyvauti asmenų skaičius.

Singapūras pastarąsias kelias dienas fiksuoja didėjantį vietinio koronaviruso perdavimo atvejų skaičių. Nors antradienį skelbta apie 17 tokių infekcijų, Sveikatos apsaugos ministerija baiminasi, kad, „jei laiku nebus imtasi tinkamų priemonių, tai gali sparčiai pavirsti dar vienu dideliu protrūkiu“.

Singapūras praėjusiais metais įvedė dviejų mėnesių trukmės karantiną, skirtą nutraukti infekcijos plitimo grandinę. Nuo birželio pradžios beveik visi apribojimai buvo laipsniškai atšaukti.

Miesto-valstybės finansų ministras Lawrence'as Wongas antradienį teigė, kad „mes iš tiesų tikimės, jog neteks įvesti dar vieno infekcijos plitimo grandinei nutraukti skirto karantino“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS