Sirijos prezidentas gavo Saudo Arabijos kvietimą į arabų šalių viršūnių susitikimą | KaunoDiena.lt

SIRIJOS PREZIDENTAS GAVO SAUDO ARABIJOS KVIETIMĄ Į ARABŲ ŠALIŲ VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ

  • 2

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) gavo kvietimą dalyvauti kitą savaitę įvyksiančiame arabų šalių viršūnių susitikime Saudo Arabijoje, trečiadienį paskelbė prezidentūra.

Tai pirmas toks kvietimas nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metais.

B. al Assadą Saudo Arabijos karalius Salmanas pakvietė dalyvauti 32-ajame Arabų lygos viršūnių susitikime, gegužės 19 dieną vyksiančiame Džidoje, sakoma sirų prezidentūros pareiškime.

Pasak B. al Assado, susitikimas pastiprins arabų šalių veiksmus įgyvendinant arabų visuomenių siekius.

Kvietimą įteikė Saudo Arabijos ambasadorius Jordanijoje Nayefas bin Bandaras al Sudairi (Najefas bin Bandaras Sudairis).

Sekmadienį Arabų lyga pritarė tam, kad Sirija po 12 metų trukusio narystės sustabdymo vėl taptų organizacijos nare.

Sirijos narystė buvo sustabdyta dėl to, kad B. al Assadas žiauriai malšino demokratijos šalininkų protestus. Tie įvykiai galiausiai virto pilietiniu karu, jau nusinešusiu daugiau kaip pusę milijono gyvybių ir privertusio milijonus gyventojų palikti savo namus.

Praėjusį kartą B. al Assadas Arabų lygos viršūnių susitikime dalyvavo 2010 metais, Libijoje.

Dabar kvietimas įteiktas kitą dieną po to, kai Rijadas ir Damaskas paskelbė, kad darbą atnaujins jų diplomatinės misijos atitinkamai Sirijoje ir Saudo Arabijoje. Šalių santykiai buvo nutraukti daugiau kaip dešimtmetį.

Prasidėjus karui B. al Assadas regione buvo politiškai izoliuotas, bet pastarosiomis savaitėmis buvo dedamos aktyvios diplomatinės pastangos, regiono varžovams Saudo Arabijai ir Iranui – Damasko sąjungininkui – susitarus atkurti ryšius ir taip pakeitus politinį kraštovaizdį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Vaje vaje, tai kaipgi čia dabar ? Amerika šitiek vargo, kišo pinigus IGIL teroristams, o tas bjaurybė Asadas ėmė ir laimėjo karą ? Ir dar atgauna turėtas pozicijas......čia vis tas Putka kaltas. Landsbergi, skelbk sankcijas !!

Anukas

Panikoje turetu sankcijas ivesti Saudams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS