Škotijos lyderė N. Sturgeon – Europos Sąjungai: tikimės greitai vėl prisijungti prie jūsų | KaunoDiena.lt

ŠKOTIJOS LYDERĖ N. STURGEON – EUROPOS SĄJUNGAI: TIKIMĖS GREITAI VĖL PRISIJUNGTI PRIE JŪSŲ

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon šeštadienį pareiškė Europos Sąjungai, esą „tikimės greitai vėl prisijungti prie jūsų“ kaip nepriklausoma valstybė po Jungtinės Karalystės (JK) išstojimo iš ES.

„Kaip nepriklausoma Europos Sąjungos narė, Škotija būtų partnerė ir tiltų statytoja“, – savo partijos tinklalapyje rašė N. Sturgeon.

Dauguma škotų 2016 m. „Brexito“ referendume balsavo už pasilikimą ES, o tai suteikė proveržio Škotijos judėjimui dėl pasitraukimo iš JK.

Pralaimėjusi 2014 m. vykusį referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės, Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderė N. Sturgeon reikalauja dar vieno referendumo ir tikisi iš naujo prisijungti prie ES, jei škotai nubalsuotų už nepriklausomybę.

„Vis daugiau ir daugiau žmonių Škotijoje tiki, kad mūsų siekius galima geriausiai įgyvendinti ir toliau prisidedant prie bendrų pastangų ir solidarumo, kuriems atstovauja ES“, – rašė ji.

„Dėl „Brexito“ mes galime tai padaryti tik kaip nepriklausoma valstybė narė, – pridūrė N. Sturgeon. – Mes nenorėjome pasitraukti ir tikimės greitai vėl prisijungti prie jūsų kaip lygiavertė partnerė.“

Naujausios apklausos rodo, kad škotai palaiko nepriklausomybės idėją, o koronaviruso pandemija įvarė dar didesnį pleištą tarp regioninės valdžios ir Londono.

Vis dėlto, priėmimas į ES nebūtų vien formalumas, nes Škotijos biudžetas yra smarkiai deficinitis. N. Sturgeon taip pat turėtų sulaukti JK premjero Boriso Johnsono pritarimo referendumui.

Jis atmetė tokio referendumo galimybę, tačiau SNP veikiausiai spaustų B. Johnsoną, jei Škotijos partijai pavyktų gerai pasirodyti artėjančiuose vietos rinkimuose.

Nors N. Sturgeon 2014 m. referendumą vadino vieną kartą pasitaikančiu įvykiu, dabar ji teigia, kad „Brexito“ referendumas ir JK išstojimas iš ES bendrosios rinkos ir muitų sąjungos pakeitė situaciją iš esmės.

„Dabar, pačiu blogiausiu metu – viduryje pandemijos ir ekonominės recesijos – susiduriame su kietuoju „Brexitu“ prieš savo valią“, – šeštadienį teigė ji.

„Pernelyg ilgai JK vyriausybės vedė Škotiją klaidinga kryptimi, o tai baigėsi „Brexitu“. Nenuostabu, kad daugelis žmonių Škotijoje nebegali daugiau to tverti“, – pridūrė N. Sturgeon.

 

GALERIJA

  • Škotijos lyderė N. Sturgeon – Europos Sąjungai: tikimės greitai vėl prisijungti prie jūsų
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nuomonė

Puikios žinios.

kaunas

...CHA,is skestancio laivo bega -ziurkes,,ponuli!! O ES garbingai prisijungusiuju sandrauga,,tarp kitko!! baltaveidziu Sajunga.. ..ir skestantis laivas idugna eina su kapitonais!! [[kuo ES visai I ji nepanashus!!!]] Ilgiausiu metu musu sandraugai ,ir gal ? ir su SHkotija!!!!

na kaip sakoma Dievas noredamas

ka nors nubausti --pirmiausiai atima jiems prota ...siuo atveju Skotams .... y skestancia iskrypliu pilna gelda ,atgalios protingi nesipraso , savo noru...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS