Škotijos parlamentas patvirtino H. Yousafą naujuoju pirmuoju ministru | KaunoDiena.lt

ŠKOTIJOS PARLAMENTAS PATVIRTINO H. YOUSAFĄ NAUJUOJU PIRMUOJU MINISTRU

Škotijos parlamentas antradienį patvirtino Humzą Yousafą (Humzą Jusafą) naujuoju pirmuoju ministru.

Pirmadienį jis nedidele persvara laimėjo varžybas dėl naujojo Škotijos nacionalinės partijos (SNP) – pagrindinės škotų politinės jėgos – lyderio pozicijos atsistatydinus Nicolai Sturgeon (Nikolai Sterdžen).

37-erių H. Yousafas, kuris trečiadienį bus oficialiai prisaikdintas, tampa jauniausiu pirmuoju ministru nuo tada, kai 1999 metais, įgyvendinus decentralizacijos reformas, buvo sukurtas Škotijos parlamentas, ir pirmuoju musulmonu vyriausybės vadovu Vakarų Europoje.

Laimėjęs partijos lyderio rinkimus H. Yousafas, kuris N. Sturgeon vyriausybėje ėjo sveikatos apsaugos ministro pareigas, pažadėjo ir toliau siekti pagrindinio SNP politinio tikslo – Škotijos nepriklausomybės, už kurią N. Sturgeon kovojo nuo tada, kai jos partija pralaimėjo 2014-aisiais surengtą referendumą šiuo klausimu.

Prieš antradienio patvirtinamąjį balsavimą H. Yousafas pripažino, kad po N. Sturgeon jam teks labai pasistengti, bet pažadėjo užtikrinti, kad Škotija ir toliau būtų „pozityvus, progresyvus balsas pasaulinėje scenoje“.

„Dirbsiu kiekvieną kiekvienos dienos valandą, kad išnaudočiau Škotijos ir kiekvieno žmogaus potencialą“, – pridūrė naujasis SNP lyderis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuomonė

Atsikeršys pagaliau indusai anglams už visą kolonijinį laikotarpį, žudynes, dirbtinai sukeltą badą ir visas kitas niekšybes. Šaunu. Anglija galų gale pati taps indusų kolonija, Prancuzija - arabų, o Lietuva - ukrainiečių.

jie

nežino ką daro ............. greit šoks į vandenį ir pradės šaltoje jūroje krabų ieškot

skiep

kas vyksta,Anglijoj musulmon,Skotijoj musulmon,nieko gero.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS