Smaugia būsto kainos: neįsivaizduoju, kiek reikia uždirbti, kad įstengtum gyventi vienas | KaunoDiena.lt

SMAUGIA BŪSTO KAINOS: NEĮSIVAIZDUOJU, KIEK REIKIA UŽDIRBTI, KAD ĮSTENGTUM GYVENTI VIENAS

  • 13

Kylant būsto kainoms, ispanai nebeišgali išsiversti. Savo butų kambarius nuomoja, kad išmokėtų paskolas, grįžta gyventi pas tėvus ar patys ieško kambario nuomai. Paskolų kainoms išaugus kone dvigubai, piktinasi ir sako, kad arba reikia kelti atlyginimus, arba pradėti griežčiau reguliuoti nuomos rinką. Apie tai – LNK reportažas.

Pilnametystės sulaukę ispanai iš šeimos lizdo išskristi neskuba. Kai nuoma brangsta it ant mielių, vis daugiau jaunimo renkasi nuomotis kambarį tėvų namuose. Juk tėvai per kišenę taip skaudžiai nekirs, kaip pasipinigauti norintys nuomotojai.

„Gyventi vienam prabangiame bute būtų beprotybė. Neįsivaizduoju, kiek reikia uždirbti, kad įstengtum gyventi vienas“, – svarstė jaunuolis.

„Negaliu sau to leisti. Nuomos kainos vis kopia į viršų. Ir taip jau moku po 500 eurų į mėnesį“, – savo situaciją papasakojo ispanė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Pusė algos išgaruoja butui, o kur dar papildomos išlaidos. Galiausiai niekur nesutaupai, tiesiog egzistuoju“, – skundėsi ir kita.

Išeičių ieško ir vyresnio amžiaus žmonės. Ispanijoje vis daugiau suaugusiųjų priversti ieškotis kambariokų, su kuriais galėtų gyventi bute ir dalytis nuomos mokesčiu.

„Taip, dabar gyvenu miestelyje prie Žironos. Išvažiavau 100 km už miesto, draugas išnuomojo man kambarį, nes visos nekilnojamojo turto įmonės, kuriose lankiausi, užtrenkdavo man prieš nosį duris. Vis aiškino, kad mano gaunamas minimumas nieko nepadengs“, – pasakojo ispanas, išėjęs nuomotis kambarį draugo būste.

„Turiu šeimą, bet reikia suktis. Tai abipusė pagalba. Ji rado pastogę mūsų bute, o mes galime iš jos mokamų nuompinigių sumokėti už elektrą ir vandenį. Kitaip neišsiverstume, nes aš negaliu dirbti dėl nugaros išvaržos“, – sakė kambarį išnuomojusi ispanė.

Gyventi vienam prabangiame bute būtų beprotybė.

Smaugia ispanus ir būsto paskolos. Viena šeima, kad surinktų bent kiek pinigų, net aukoja patogų miegą. „Anksčiau už paskolą mokėjome 680 eurų, o dabar – 1 050. Sugalvojau, kad dukra miegos su manimi mano kambaryje, o vyras – pas sūnų ir vieną kambarį nuomojame. Štai kokį pragarą mes išgyvename pučiantis paskoloms“, – šiokį tokį kompromisą atrado šeima.

Ispanai piktinasi – reikia šalyje arba didinti algas, arba griežčiau reguliuoti nuomos rinką ir kainas.

„Nuomoju kambarį savo bute. Kas mėnesį moku 500 eurų paskolos, o juk reikia ir pavalgyti, plius elektra, vanduo, dujos. Viskas išbrango. Ačiū Dievui, dar tėvai padeda maistu“, – dalijosi savo patirtimi ir kitas ispanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Gal valdo tie patys banditai?

Ir Lietuvoj taip pat. Tik kodėl leidžiama lupikaut be proto ribų?! Turėtų skaičiuot visi, tai viešas plėšikavimas.

Pakrante

Man atrodo ten ir skvernelis prisidėjo ?

o

kas daugiau jei ne zydberg saika p
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS