Šokiruojantis Ukrainos kariškio pasakojimas iš kontrpuolimo: mes miegojome ant lavonų | KaunoDiena.lt

ŠOKIRUOJANTIS UKRAINOS KARIŠKIO PASAKOJIMAS IŠ KONTRPUOLIMO: MES MIEGOJOME ANT LAVONŲ

  • 0

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms judant Zaporižios kryptimi sekasi – kai kurios okupantų pozicijos buvo užgrobtos, rašo UNIAN.

Informacija apie tai pasidalijo 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados vyriausiasis seržantas Valerijus Markusas („Magura“). Taip pat jis užsiminė apie rusų karių nuostolius, dėl kurių šiems tenka bėgti iš savo pozicijų.

„Vakar turėjome šturmų dieną – pažengėme labai toli, labai giliai. Pėsčiomis, todėl esame labai pavargę. Dabar filmuoju vaizdo įrašus iš apkasų. Dabar čia – lavonų kalnas. Ačiū Dievui, jie dar nesmirdi. Judėsime toliau“, – sakė kariškis.

V. Markusas pabrėžė, kad pažanga nebus tokia greita. „Akivaizdu, kad nebus greita, kadangi čia priešų gynyba – labai dažna. Tad tuo etapu, kai lavonai pradės smirdėti, greičiausiai, čia dar būsime, – pridūrė jis.

 

 

V. Markusas paaiškino, kad Ukrainos kariai šturmo metu visą naktį turėjo išbūti iš okupantų atkovotose pozicijose. Jis atskleidė šokiruojančias savo šalies kariškių kasdienybės detales. „Tranšėja – siaura, joje išbarstyta dovanų – lavonų. Mes tiesiogine to žodžio prasme miegojome ant lavonų. Jei atvirai, švelniai tariant, aš niekada neturėjau tokios patirties“, – atviravo vyriausiasis seržantas.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos kariai, kontrpuolimas, šiurpūs pasakojimai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS