Su reperiu Kanye pietausiantis D. Trumpas sieks juodaodžių rinkėjų palaikymo | KaunoDiena.lt

SU REPERIU KANYE PIETAUSIANTIS D. TRUMPAS SIEKS JUODAODŽIŲ RINKĖJŲ PALAIKYMO

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį pietaus su garsiuoju reperiu Kanye Westu (Kanje Vestu), vėl mėgindamas įtikinti amerikiečius, kad jo vykdoma politika palanki ir juodaodžiams, o ne tik didžiąja dalimi baltųjų elektoratui, padėjusiam jam netikėtai laimėti rinkimus.

K. Westas – geriau žinomas tiesiog kaip Kanye ir neseniai pareiškęs norintis, kad jį vadintų „Ye“ – yra vienas iš neįprastų prezidento šalininkų.

„Man jis labai patinka, – ketvirtadienį interviu televizijai „Fox News“ sakė D. Trumpas. – Tai – genijus.“

Pats K. Westas irgi negaili pagyrų prezidentui ir, nepaisydamas pramogų versle dominuojančių liberalių pažiūrų, prisipažino, kad palaiko D. Trumpą.

Neseniai reperis pasirodė televizijoje dėvėdamas kepuraitę su užrašu „Make America Great Again“ (Padarykime Ameriką vėl didžią), dažnai matomą D. Trumpo triukšminguose rinkimų mitinguose, kur gana retai pastebimi juodaodžiai.

D. Trumpas ne tik pasikliauja didžiąja dalimi baltaodžiais rinkėjais, bet ir yra įsivėlęs į rimtą ginčą su keliais juodaodžiais Nacionalinės futbolo lygos (NFL) žaidėjais, kurie protestuodami prieš rasinę nelygybę skambant JAV himnui priklaupdavo.

Pernai D. Trumpas sulaukė griežtos kritikos už tai kad neva vangiai pasmerkė baltųjų nacionalistų eitynės Virdžinijos Šarlotsvilio mieste.

Vis dėlto prezidentas primygtinai stengiasi pakeisti tokį naratyvą, artėjant lapkritį vyksiantiems kadencijos vidurio rinkimams.

Savo rinkimų kampanijos kalboje jis ne kartą atkreipdavo dėmesį į afroamerikiečių rekordiškai žemą nedarbo lygį ir pabrėždavo, kad būtina pertvarkyti šalies kalėjimų sistemą, kurioje apie 38 proc. kalinių yra juodaodžiai, nors jie sudaro vos 13 proc. visų JAV gyventojų.

Per pietus „bus aptariamos tokios temos kaip gamybos sektoriaus atgaivinimas Amerikoje, kalėjimų reforma ir gaujų smurto prevencija“, nurodė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders (Sara Sanders).

Bus skirta dėmesio ir greitai augančiam nusikalstamumo lygiui Čikagoje, kur užaugo K. Westas.

Kardashian įnašas

Dar rugpjūtį D. Trumpas, regis, kasė sau didelę duobę kalbant apie afroamerikiečių paramą, kai socialiniame tinkle „Twitter“ įsivėlė į žodžių karą su krepšinio legenda ir juodaodžių ikona LeBronu Jamesu (Lebronu Džeimsu).

Tačiau minėtame interviu „Fox News“ prezidentas pareiškė, kad K. Westo parama reikšmingai pakeitė juodaodžių požiūrį į jo administraciją.

„Kai Kanye prieš kelis mėnesius (mane parėmė), kai kas įvyko, – sakė Baltųjų rūmų vadovas. – Niekas to anksčiau nematė. Jis turi labai daug gerbėjų afroamerikiečių bendruomenėje – labai, labai daug gerbėjų... (Mano) reitingai pradėjo mušti rekordus.“

Per pietus su prezidentu K. Westą lydės amerikietiškojo futbolo legenda Jimas Brownas (Džimas Braunas).

Anksčiau Baltuosiuose rūmuose lankėsi K. Westo žmona, realybės šou televizijos žvaigždė Kim Kardashian (Kim Kardašian), kuriai pavyko įtikinti D. Trumpą suteikti malonę 63 metų Alice Johnson (Elis Džonson), nuteistai kalėti iki gyvos galvos už nesmurtinį su narkotikais susijusį nusikaltimą.

Ketvirtadienį prezidentas vėl pateikė jos bylą kaip pavyzdį, liudijantį, kad kalėjimo sistemą būtina nedelsiant pertvarkyti.

„Nuostabi“ K. Westo žmona atvėrė jam akis, tvirtino D. Trumpas.

„Mums tikrai reikalinga reforma. Tai nereiškia, kad bus lengva. Padarysime kai kurias kategorijas griežtesnes, kalbant apie prekybą narkotikais ir kitus dalykus. Reforma būtina, nes dabar (sistema) yra labai nesąžininga“, – sakė JAV lyderis.

„Ji labai nesąžininga afroamerikiečių atžvilgiu“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Makas

Juodieji yra didziausi rasistai. Jie visada sau nori isskirtiniu teisiu, ju elgsena netelpa i civilizuotu zmoniu standartus. Na, o jei kas nepatinka, iskart pradeda klykti-rasistai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS