Dėl ligos darbotvarkę sutrumpinęs popiežius meldėsi už mirusius benamius | KaunoDiena.lt

DĖL LIGOS DARBOTVARKĘ SUTRUMPINĘS POPIEŽIUS MELDĖSI UŽ MIRUSIUS BENAMIUS

Popiežius Pranciškus, kuris dėl išialgijos priepuolio atšaukė dalį numatytų savo renginių, sekmadienį atkreipė dėmesį į benamius žiemą, tarp jų netoli Vatikano mirtinai sušalusį nigerietį.

Popiežius prašė melstis už 46 metų vyrą vardu Edwinas (Edvinas), kurį „visi, net mes, ignoravo ir apleido“. Pasak pontifiko, sausio 20-ąją „už kelių metrų nuo Šv. Petro aikštės dėl šalčio buvo rastas negyvas benamis vyras iš Nigerijos“. Savaitės pradžioje oro temperatūra Romoje nukrito žemiau nulio.

Kitą dieną po Vatikano pranešimo, kad 84 metų Pranciškus vėl kenčia nuo išialgijos – lėtinės nervų sistemos ligos, sukėlusios jam dubens srities skausmą – popiežius praleido planuotas mišias Šv. Petro bazilikoje, bet pasirodė Apaštališkųjų rūmų bibliotekoje paskelbti palaiminimo, aptarti Evangelijos eilutės ir pakalbėti apie benamių vargus.

Pranciškus dažnai stengiasi atkreipti dėmesį į visuomenės atstumtųjų problemas, o Vatikano pareigūnai kartais dalija miegmaišius gatvėse netoli Vatikano gyvenantiems žmonėms.

Tai jau antras kartas pastarosiomis savaitėmis, kai Pranciškų ištinka išialgijos priepuolis, priverčiantis atsisakyti suplanuotų renginių. Dėl naujausio priepuolio jis atidėjo pirmadieniui planuotą tradicinę metų pradžios kalbą Vatikane akredituotiems diplomatams. Vėliau pirmadienį pontifikas turėjo nuvykti į vieną Romos baziliką pasimelsti su kitais krikščionių lyderiais, bet dabar renginys vyks be jo.

Dėl tokių pačių skausmų Pranciškus praleido Naujųjų metų dienos mišias Šv. Petro bazilikoje.

Kol kas nėra atšaukta popiežiaus šešių dienų piligriminė kelionė į Iraką kovo pradžioje. Pranciškus tikisi į ją vykti nepaisydamas pandemijos ir šią šalį krečiančio smurto, įskaitant šios savaitės mirtininkų ataką Bagdade, per kurią žuvo 32 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

turbut tai bus

paskutynis is popiziu ir bidonu i kuriu aplinka isiremino setonas ir pajutes kad viskas bus atskleista susirgo .

nemanau, kad trūksta

tokios srities ARTISTŲ.

aciu...

Dievuj....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS