Suomija įtaria, kad su dujotiekio pažeidimu susijęs kinų laivas | KaunoDiena.lt

SUOMIJA ĮTARIA, KAD SU DUJOTIEKIO PAŽEIDIMU SUSIJĘS KINŲ LAIVAS

  • 8

Suomijos policija penktadienį pranešė, kad, jai atliekant tyrimą dėl įtariamo šį mėnesį pažeisto Suomiją ir Estiją jungiančio dujotiekio sabotažo, tyrėjų dėmesio centre yra kinų laivas.

Po to, kai spalio 8 dieną dėl nuotėkio buvo uždarytas dujotiekis „Balticconnector“, Suomijos institucijos tiria pažeidimą, kurį, jų teigimu, sukėlė „išorinė“ veikla.

„Su Honkongo vėliava plaukiojančio laivo „Newnew Polar Bear“ judėjimas sutampa su dujotiekio pažeidimo laiku ir vieta“, – teigiama Nacionalinio tyrimų biuro pareiškime.

„Bendradarbiausime su Kinijos institucijomis, kad nustatytume minėto laivo vaidmenį“, – pažymėjo detektyvas inspektorius Risto Lohi (Ristas Lohis).

Policija taip pat patvirtino, kad žalą sukėlė „išorinė mechaninė jėga“ ir kad netoli pažeisto vamzdyno buvo rastas „sunkus daiktas“.

„Jūros dugne rastas neseniai susiformavęs didžiulis žemės grumstas, kuriame tikriausiai yra itin sunkus objektas“, – sakė R. Lohi.

Policija bandys iškelti objektą iš jūros dugno, kad ištirtų, ar jis susijęs su dujotiekio pažeidimu.

Dujotiekio operatorė praėjusią savaitę pareiškė, kad vamzdyno remontas užtruks mažiausiai penkis mėnesius, todėl Suomija žiemą bus visiškai priklausoma nuo suskystintų gamtinių dujų importo.

Gamtinės dujos sudaro apie penkis procentus Suomijoje suvartojamos energijos ir daugiausia naudojamos pramonėje ir kombinuotoje šilumos bei elektros energijos gamyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Skeptikas

Kažin ar sužinosim tiesą. Jei nesugebėjo išsiaiškinti laivo Estonija nuskandinimo, kur vos ne tūkstantis žmonių žuvo, tai čia... kas tas dujotiekis, aukų juk nėra. Dabartiniai "specialistai" tik įmituoja dirbančius.

Nu

Vienas idiotas šešis komentarus pašiko :) kacapą tryda apėmė...

Kinam

Visiskai n..u..s..is..ikt ka jie ten itaria.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS