Susitikime su Lenkijos lyderiais J. Bidenas perspėjo: Rusija nesustos ties Ukraina | KaunoDiena.lt

SUSITIKIME SU LENKIJOS LYDERIAIS J. BIDENAS PERSPĖJO: RUSIJA NESUSTOS TIES UKRAINA

  • 0

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį susitikęs su Lenkijos lyderiais perspėjo, kad Rusija nesustos įsiveržusi į Ukrainą, ir paragino Kongresą patvirtinti gyvybiškai svarbią karinę pagalbą Kyjivo kovai.

„Privalome veikti, kol tiesiogine prasme dar nevėlu. Nes, kaip prisimena Lenkija, Rusija nesustos ties Ukraina. [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas nesustos, keldamas pavojų Europai, Jungtinėms Valstijoms ir visam laisvajam pasauliui“, – sakė J. Bidenas, pradėdamas susitikimą su prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) ir ministru pirmininku Donaldu Tusku.

J. Bidenas antradienį paskelbė apie 300 mln. dolerių (282,84 mln. eurų) skubų ginklų paketą Ukrainai paremti, kol Kongresas blokuoja tolesnę pagalbą.

J. Bidenas sakė, kad raketų, sviedinių ir šaudmenų siuntos Kyjivui toli gražu nepakankamos ir baigsis po poros savaičių, todėl Ukraina liktų be ginklų prieš V. Putino įsiveržusias pajėgas.

Demokratas paragino respublikonus neblokuoti didesnio, 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) pagalbos Ukrainai paketo, dėl kurio ginčijamasi Kongrese vykstant D. Trumpo ir J. Bideno kovai dėl prezidento posto.

Baltieji rūmai teigė, kad 300 mln. dolerių paketą, pirmąjį nuo gruodžio, pavyko sudaryti panaudojus pinigus, kuriuos Pentagonas sutaupė kitiems pirkiniams, todėl J. Bidenas galėjo apeiti respublikonų kontroliuojamus Atstovų Rūmus.

Gairės: Joe Bidenas, karas Ukrainoje, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS