Švedija nuo birželio 1-osios švelnina ribojimus | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJA NUO BIRŽELIO 1-OSIOS ŠVELNINA RIBOJIMUS

Švedija nuo birželio 1 dienos švelnina koronaviruso ribojimus. Tai ketvirtadienį spaudos konferencijoje Stokholme paskelbė ministras pirmininkas Stefanas Löfvenas.

Jis pristatė penkių pakopų planą, kuriuo remiantis, Švedijoje  bus atlaisvinami suvaržymai. Epideminė padėtis juda teisinga linkme, tačiau pandemija dar nesibaigė, pabrėžė premjeras.

Nuo ateinančio antradienio restoranai šalyje galės dirbti iki 22.30 val. – dviem valandomis ilgiau nei iki šiol. Taip pat didinamas susibūrimų ir renginių dalyvių skaičius iki 50 vidaus patalpose ir iki 500 lauke, jei yra priskirtos sėdimos vietos. Daugiau lankytojų galės priimti muziejai.

Priemonių švelninimas Švedijoje buvo vis atidedamas, nes naujų infekcijų skaičiai mažėjo nepakankamai. Ši ES šalis praėjusią savaitę pagal 14 dienų sergamumo rodiklį tarp Europos ekonominės erdvės valstybių buvo pirma.

Švedija kovoje su pandemija nesiėmė tokių griežtų priemonių kaip dauguma kitų Europos šalių. Tačiau ir čia buvo įvesta kai kurių ribojimų, įskaitant renginių ir susibūrimų dalyvių skaičiaus ribojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS