Švedijos aktyvistė: paklausykite mokslininkų ir imkitės veiksmų dėl klimato kaitos | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS AKTYVISTĖ: PAKLAUSYKITE MOKSLININKŲ IR IMKITĖS VEIKSMŲ DĖL KLIMATO KAITOS

JAV Kongrese kalbėdama Švedijos paauglė, aplinkosaugos aktyvistė Greta Thunberg paragino JAV įstatymų leidėjus paklausyti mokslininkų ir imtis veiksmų dėl klimato kaitos.

G. Thunberg, esanti JAV sostinėje jau nuo praėjusios savaitės, trečiadienį kalbėjo šalies Kongrese ir sukritikavo JAV esant „didžiausia istorijoje teršėja anglies dioksidu“.

„Nenoriu, kad klausytumėte manęs. Noriu, kad klausytumėte mokslininkų“, – teigė 16 metų amžiaus G. Thunberg ir pridūrė: „Noriu, kad imtumėtės realių veiksmų.“

Mergaitė pridūrė, kad vis dėlto JAV vienintelė tauta pasaulyje, kuri pareiškė ketinimą pasitraukti iš Paryžiaus klimato kaitos susitarimo, nes šis susitarimas yra blogas šaliai.

G. Thunberg nuo 2018 metų rugpjūčio kiekvieną penktadienį, daugiausiai pamokų metu, eidavo protestuoti prie parlamento Stokholme, reikalaudama kovoti su klimato kaita. Paauglės protestas įkvėpė mokinius visame pasaulyje penktadieniais praleisti pamokas ir eiti į gatves reikalauti imtis veiksmų dėl klimato kaitos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Sako

Zmones sneka kad sorosiniai po 50 moka uz dien ateini parekauji ir 50tavo tik nerandu kur cia uzsirasyti

juokdare

lieziuviu atsilimo nesustabdysi,bet ji galvoja kitaip. Svedijoje per metus isprievartaujama apie6000 moteru ,merginu ,mergaiciu, tuo turetu ji labiau susirupinti.

Romualdas

Mano atlyginimas truputi didesnis uz minimuma ir man tos paugles svaisciojimai apie atsilima yra DZIN. jeigu buciau milijonierius tai butu labai didelis DZIN
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS