Švedijos klimato aktyvistei G. Thunberg suėjo 18 metų | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS KLIMATO AKTYVISTEI G. THUNBERG SUĖJO 18 METŲ

Greta Thunberg – jau pilnametė. Visame pasaulyje garsiai klimato aktyvistei suėjo 18 metų. Tai reiškia, kad ji ir savo gimtojoje Švedijoje turės daugiau teisių. G. Thunberg, pavyzdžiui, 2022 metų vyksiančiuose parlamento rinkimuose pirmą kartą galės atiduoti savo balsą. Nuo dabar ji teoriškai gali vairuoti ir automobilį. Tiesa, vairavimo teisių jaunoji švedė kol kas neturi.

Savo gimimo dieną sausio 3-iąją stokholmietė ketino praleisti namuose. Jau praėjusiomis savaitėmis ji savo penktadieninius klimato protestus dėl pandemijos ir su tuo susijusių ribojimų rengė būdama namuose. Paprastai jos protestų vieta anksčiau būdavo prie parlamento Stokholme. Ir savo šalininkų visame pasaulyje G. Thunberg prašė laikytis kovos su pandemija priemonių.

G. Thunberg savo „Mokyklos streiku už klimatą“ prieš dvejus metus padėjo pagrindą šiandieniniam judėjimui „Penktadieniai už ateitį“ („Fridays For Future“). Savo paties pieštu protesto plakatu, su kuriuo stovėdavo prie Švedijos parlamento, ji išgarsėjo visame pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Šrekas

Su gimtadieniu!

Anonimas

Mokyklos nebaigusi silpnaprotė

Katinas

Ir linkime pasveikti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS