Švedijos teisėsauga nepradės „Swedbank“ tyrimo dėl investuotojo kaltinimų | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS TEISĖSAUGA NEPRADĖS „SWEDBANK“ TYRIMO DĖL INVESTUOTOJO KALTINIMŲ

Švedijos ekonominių nusikaltimų tarnyba nusprendė nepradėti „Swedbank“ tyrimo dėl kriminalinių kaltinimų pinigų plovimu, kuriuos pateikė su tokio pobūdžio nusikaltimais kovojantis investuotojas Billas Browderis.

„Hermitage Capital Management“ valdytojas B. Browderis kaltinimus dėl galimų „Swedbank“ ryšių su į didžiulį pinigų plovimo skandalą įsipainiojusiu „Danske“ banku Švedijos prokurorams pateikė kovo 4 d. B. Browderis tuo metu teigė, kad per sąskaitas „Swedbank“ 2006-2012 m. galėjo būti išplauta 176 mln. dolerių.

Pirmadienį Švedijos ekonominių nusikaltimų tarnyba nusprendė nepradėti tyrimo dėl B. Browderio pateiktų kaltinimų „Swedbank“, nes, aiškino tarnyba, įtartinų sąskaitų banke nebuvo daug, o galimas pinigų plovimas įvyko iki Švedijos pinigų plovimo prevencijos įstatymų sugriežtinimo 2014 m.

Pasak tarnybos, šiems nusikaltimams, net jei jie buvo padaryti, jau įsigaliojo senatis.

„Atsižvelgdama į pateiktus faktus, Geteborgo ekonominių nusikaltimų tarnyba nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo“, - sakoma Švedijos ekonominių nusikaltimų tarnybos pranešime.

„Swedbank“ anksčiau neigė prielaidas apie savo įsitraukimą į „Danske Bank“ pinigų plovimo skandalą, tačiau turėjo pripažinti kaltinimus, kai Švedijos nacionalinis transliuotojas SVT vasario 20 d. pranešė, kad tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ Baltijos šalių filialų įvykdyta mokėjimų už maždaug 40 mlrd. kronų (3,8 mlrd. eurų). Švedijos ir Estijos finansų inspekcijos apie bendrą „Swedbank“ tyrimą pranešė jau kitą dieną - vasario 21-ąją.

Vėliau SVT pranešė, kad „Swedbank“ vadovams pernai rugsėjį siųsta, o vėliau nutekinta vidaus ataskaita atskleidė, jog 2007-2015 m. tarp įtarimą sukėlusių „Swedbank“ ir „Danske Bank“ klientų Baltijos šalyse buvo pervesta iš viso 95 mlrd. Švedijos kronų (9,04 mlrd. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kur

matet savi savus baus ,baltijos salys jiems treciaruses , tik Estija dar gerbia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS