Tailande sulaikyti „Bi-2“ grupės nariai išskrido į Izraelį | KaunoDiena.lt

TAILANDE SULAIKYTI „BI-2“ GRUPĖS NARIAI IŠSKRIDO Į IZRAELĮ

 Rusijos ir Baltarusijos roko grupė, sulaikyta Tailande dėl imigracijos pažeidimų, paliko karalystę ir išskrido į Izraelį, sakoma ketvirtadienį paskelbtame įraše oficialiame grupės feisbuko puslapyje.

Bi-2 nariai kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir karą Ukrainoje, jų areštas sukėlė baimę, kad jie bus deportuoti į Rusiją ir ten bus persekiojami.

Tailando Nacionalinio saugumo taryba, vadovaujama ministro pirmininko Sretthos Thavisino, trečiadienį ėmėsi nagrinėti bylą, o anksti ketvirtadienį grupės „Facebook“ puslapyje patvirtinta, kad jos nariai išvyko iš šalies. „Visi grupės Bi-2 muzikantai saugiai paliko Tailandą ir vyksta į Tel Avivą“, – rašoma pranešime.

Kai kurie grupės nariai turi dvigubą pilietybę, įskaitant Izraelio ir Australijos. Muzikantai buvo sulaikyti po koncerto Pukete, pietinėje Rusijos poilsiautojų pamėgtoje saloje. Tailando pareigūnai sakė, kad jie neturėjo darbo leidimų, artistai buvo uždaryti imigracijos sulaikymo centre Bankoke.

Grupė Bi-2 gerai žinoma Rusijoje, tačiau 2022 m. keli jos koncertai buvo atšaukti, kai artistai atsisakė groti scenoje su karą Ukrainoje remiančiais plakatais. Netrukus jie išvyko iš Rusijos.

„Human Rights Watch“ pranešė, kad pernai Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė grupės lyderį Jegorą Bortniką „užsienio agentu“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS