Taivano prezidentė ragina Kiniją nutraukti savo „karinį avantiūrizmą“ | KaunoDiena.lt

TAIVANO PREZIDENTĖ RAGINA KINIJĄ NUTRAUKTI SAVO „KARINĮ AVANTIŪRIZMĄ“

Taivano prezidentė konflikte su Kinija paragino Pekiną nutraukti savo „karinį avantiūrizmą“.

„Karinių priemonių naudojimas yra visiškai nepriimtinas, kad būtų išspręsti nesutarimai tarp abiejų pusių“, - savo Naujųjų metų kalboje šeštadienį sakė šalies vadovė Tsai Ing-wen. Šiuo metu abiejų šalių santykiai yra kaip niekad įtempti.

2016-aisiais Tsai Ing-wen stojus prie Taivano vairo, Kinija padidino karinį ir diplomatinį spaudimą salai. Pastaruoju metu daugėjo incidentų, kai kinų naikintuvai pažeisdavo Taivano oro gynybos erdvę.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas savo Naujųjų metų kalboje pareiškė, kad „visiškas mūsų tėvynės suvienijimas“ yra „bendras žmonių Kinijoje ir Taivane noras“. Pekinas laiko Taivaną separatistine provincija, kuri vėl turi būti sujungta su žemynine dalimi, jei reikės – karine jėga. Taivanas 1949 metais po komunistų triumfo pilietiniame kare atsiskyrė nuo Kinijos.

Kartu Pekinas mėgina tarptautiniu mastu izoliuoti Kiniją. Po dešimtmečių spaudimo iš Kinijos oficialiai Taivaną pripažįsta tik 14 šalys. Neseniai Nikaragva nutraukė savo diplomatinius santykius su Taivanu. Kinija tada šioje Centrinės Amerikos šalyje penktadienį vėl atidarė savo ambasadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taip issigando

, kad neprasoma prisijungs .....

Nuomonė

Laikas baigti su ta Taivano nepriklausomybe.

o

gal anukelio paklausys juk kubos saika ne juokas===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS