TATENA: Irano sodrinto urano atsargos 27 kartus viršijo 2015-ųjų susitarime numatytą ribą | KaunoDiena.lt

TATENA: IRANO SODRINTO URANO ATSARGOS 27 KARTUS VIRŠIJO 2015-ŲJŲ SUSITARIME NUMATYTĄ RIBĄ

  • 2

Jungtinių Tautų branduolinės veiklos priežiūros institucija pirmadienį pranešė, kad Irano prisodrinto urano atsargos 27 kartus viršijo 2015 metais Teherano ir pasaulio galingųjų valstybių susitarime nustatytą ribą.

Remiantis konfidencialia Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ataskaita, su kuria susipažino naujienų agentūra AFP, vasario 10 dienos duomenimis, bendros Irano prisodrinto urano atsargos sudarė 5 525,5 kg – 1 038,7 kg daugiau nei paskutinėje ketvirčio ataskaitoje lapkritį. Pagal 2015-ųjų susitarimą nustatyta riba yra 202,8 kilogramo.

TATENA pirmadienį pareiškė, kad vieši Irano pareiškimai padidino agentūros susirūpinimą dėl Teherano techninių pajėgumų pasigaminti branduolinį ginklą.

„Vieši Irano pareiškimai apie jo technines galimybes pasigaminti branduolinį ginklą tik didina generalinio direktoriaus susirūpinimą dėl Irano garantijų deklaracijų teisingumo ir užbaigtumo“, – sakoma konfidencialiame pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Himars

kremliaus ir barzdotų teroristiniai rėžimai turi būti skubiai sunaikinti.

Nuomonė

Iranui būtina pasigaminti atominę bombą. Kitaip jo laukia Irako likimas . Kol pasauly egzistuoja teroristinės JAV ir Izraelis, gero nelauk.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS