Teismas: „Ryanair“ privalo grąžinti keleivei 20 eurų rankinio bagažo mokestį | KaunoDiena.lt

TEISMAS: „RYANAIR“ PRIVALO GRĄŽINTI KELEIVEI 20 EURŲ RANKINIO BAGAŽO MOKESTĮ

Airių pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ vienai keleivei Ispanijoje turės grąžinti 20 eurų rankinio bagažo mokestį. Papildomi mokesčiai yra nepateisinami, nusprendė teismas.

Imti mokestį už bagažo vienetą, kuris be problemų gali būti gabenamas lėktuvo salone, yra „savavališkas veiksmas“, – pareiškė bylą nagrinėjusi Madrido teismo teisėja.

„Ryanair“ kol kas į teismo sprendimą nereagavo.

Keleivė kreipėsi į teismą, nes sausio 25-ąją prieš skrydį iš Madrido į Briuselį ji už antrą bagažo vienetą turėjo sumokėti 20 eurų. Airijos pigių skrydžių bendrovė nemokamai įsinešti į orlaivio saloną antrą – ne daugiau kaip 10 kg – bagažo vienetą leidžia tik užsisakius pirmenybinio įlaipinimo paslaugą. Moteris buvo pasirinkusi „standartą“. Remiantis nuo 2018 metų lapkričio galiojančiomis kompanijos taisyklėmis, tokiu atveju keleivis gali su savimi pasiimti tik vieną nedidelį krepšį.

Tačiau teisėja Bárbara María Córdoba Ardao nusprendė, kad šios naujos bagažo taisyklės prieštarauja ir Ispanijos transporto įstatymui, ir Europos reglamentui Nr. 1008/2008 dėl oro susisiekimo paslaugų teikimo Bendrijoje bendrųjų taisyklių.

Priešingai nei priduodant bagažą, oro bendrovė nepatiria nuostolių, „todėl papildomas mokestis nepateisinamas“, – teisėją citavo teisėsaugos žinių portalas „Confilegal“ ir kitos žiniasklaidos priemonės. Tačiau ji atmetė ieškovės reikalavimą sumokėti 10 eurų kompensaciją.

Naujos „Ryanair“ bagažo gabenimo taisyklės jau ne pirmą kartą kelia nepasitenkinimą. Vasarį Italijos konkurencijos tarnyba nurodė bendrovei sumokėti 3 mln. eurų baudą. Rankinis bagažas esą yra „esminė“ oro transporto sudedamoji dalis. Todėl naujas kainų modelis yra neleistina verslo praktika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS