Tel Avive – demonstracija prieš Gazos Ruožo karą: reikalavo nutraukti Izraelio vykdomą okupaciją | KaunoDiena.lt

TEL AVIVE – DEMONSTRACIJA PRIEŠ GAZOS RUOŽO KARĄ: REIKALAVO NUTRAUKTI IZRAELIO VYKDOMĄ OKUPACIJĄ

Izraelio Tel Avivo mieste, pasak žiniasklaidos, šimtai žmonių ketvirtadienio vakarą dalyvavo demonstracijoje prieš Gazos Ruožo karą. Jie reikalavo nutraukti mūšius palestiniečių teritorijoje, paleisti ten laikomus įkaitus ir nutraukti Izraelio vykdomą okupaciją, pranešė laikraštis „Haaretz“.

Be to, prie parlamento Jeruzalėje, anot laikraščio, šimtai jaunų žmonių, kilusių iš vietovių netoli Gazos Ruožo, reikalavo paleisti įkaitus.

Per didžiausias žudynes Izraelio istorijoje „Hamas“ ir kitų ekstremistinių grupuočių teroristai spalio 7 d. nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių ir 240 pagrobė. Izraelis į tai reagavo intensyviais oro smūgiais ir sausumos operacija Gazos Ruože. Pasak „Hamas“ kontroliuojamo Gazos Ruožo Sveikatos ministerijos, čia iki šio žuvo 21 tūkst. 320 palestiniečių.

Per paliaubas prieš mėnesį 105 įkaitai buvo paleisti. Manoma, kad Gazos Ruože vis dar laikoma beveik 130 pagrobtųjų.

Izraelyje žmonės reguliariai protestuoja prieš premjero Benyamino Ntenayhu vyriausybę, be kita ko, kaltindami ją nepakankamai darant dėl įkaitų paleidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

reiškia

Žydai nenori žudyti, o žudo tik jų valdžia, kilusi iš carinės ir sovietinės Rusijos, užsikrėtusi bolševikiniu sionistiniu fašizmu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS