Teroro aktų Paryžiuje dalyvis buvo susitikęs su įtariamais ekstremistais | KaunoDiena.lt

TERORO AKTŲ PARYŽIUJE DALYVIS BUVO SUSITIKĘS SU ĮTARIAMAIS EKSTREMISTAIS

  • 0

Vienas iš pražūtingų Paryžiaus teroro atakų vykdytojų anksčiau šiais metais lankėsi Londone ir Birmingame, kur susitiko su žmonėmis, įtariamais teroristine veikla Didžiojoje Britanijoje, šeštadienį pranešė dienraštis „The Guardian“.

Laikraštis, remdamasis kovos su terorizmu pareigūnų informacija, sakė, kad neįvardytas užpuolikas sugebėjo patekti į Jungtinę Karalystę ir nuvykti į du didžiausius šalies miestus, o vėliau sugrįžti į Europą nepastebėtas, nors tarnybos yra sugriežtinusios saugumo priemones.

„Abiejuose miestuose jis susitiko su žmonėmis, kurie įtariami turintys ketinimų ir gebėjimų planuoti arba teikti pagalbą teroristinei veiklai prieš Jungtinę Karalystę“, – rašo „The Guardian“, pridūręs, kad atvykėlis buvo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojas.

Jo aplankyti įtariamieji yra atsidūrę Britanijos vidaus žvalgybos agentūros MI5 ir policijos kovos su terorizmu tarnybų akiratyje, pažymėjo laikraštis.

Pranešime sakoma, kad „keliais mėnesiais vėliau“ minėtas vyras dalyvavo atakose lapkričio 13-ąją Paryžiuje, kur žuvo 130 žmonių.

Britanijos vidaus reikalų ministerijos ir Londono policijos atstovai šeštadienį sakė naujienų agentūrai AFP negalintys „nei patvirtinti, nei paneigti“ šio pranešimo.

Po niokojančių teroro aktų Paryžiuje Londono policija glaudžiai bendradarbiavo su kolegomis Prancūzijoje.

Didžiojoje Britanijoje „labai aukšta“ parengtis galimoms atakoms buvo paskelbta 2014 metų rugpjūtį ir šis lygis po išpuolių Paryžiuje nebuvo pakeistas. Tokio lygio parengtis reiškia, kad ataka „labai tikėtina“. Dar aukštesnio – „kritinio“ – lygio parengtis skelbiama esant betarpiškam atakos pavojui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS