Turistams Romoje draudžiama prisėsti ant garsiųjų Ispaniškųjų laiptų | KaunoDiena.lt

TURISTAMS ROMOJE DRAUDŽIAMA PRISĖSTI ANT GARSIŲJŲ ISPANIŠKŲJŲ LAIPTŲ

Turistams Romoje uždrausta sėdėti ant garsiųjų Ispaniškųjų laiptų. Policininkai antradienį švilpukais vaikė lankytojus, prisėdusius atsipūsti ant garsiųjų marmurinių pakopų Italijos sostinės istoriniame centre. Miesto taryba vasarą priėmė įstatymą, draudžiantį sėdėti ant monumentų. Už draudimo nepaisymą gresia iki 400 eurų baudos.

Uždraustas ir kitoks elgesys, kuris miesto valdžios atstovams yra lyg krislas akyje, pavyzdžiui, maudynės fontanuose ir vaikščiojimas be marškinėlių ar marškinių.

XVIII amžiuje statyti Ispaniškieji laiptai, kurie veda į Trinita dei Monti bažnyčią, yra vienas žinomiausių turistų traukos centrų Romoje. 2016-aisiais jie renovuoti už 1,5 mln. eurų. Laiptai kenčia ne tik nuo oro užterštumo, bet ir nuo kramtomosios gumos, kavos ir raudonojo vyno dėmių.

GALERIJA

  • Turistams Romoje draudžiama prisėsti ant garsiųjų Ispaniškųjų laiptų
  • Turistams Romoje draudžiama prisėsti ant garsiųjų Ispaniškųjų laiptų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vile

Tai didziule problema,nes,kaip paminejo vienas komentatorius, ne tik ten negalima prisesti. Buvome,daug vaiksciojome,o prisesti nera kur. Isvargsti,kojos nelaiko, o suoliuku kazkodel nera. Kita karta vesimes mazas sulankstomas kedutes,jos lengvos, pavargus bus galima atsisesti ir pailseti. Tie miesto vadovai galvoja,kad zmones robotai ir gali judeti be sustojimo?

Sutinku

Ne tik ten negalima prisėsti, bet ir visur kitur. Ir tai yra gerai. Tik čia - budulyne viskas galima - drebinti gatves garsiais auto bumčikais, važinėti be "dusliarkų" ir t.t. Kitur už tai grėstų didelės baudos. Gal todėl kitur ir buduliai nesiveisia?

...

Paprasčiausiai reikėjo uždraust ten prisėst moterims be kelnaičių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS