Turkija gavo dar vieną rusiškos raketų sistemos S-400 komponentų siuntą | KaunoDiena.lt

TURKIJA GAVO DAR VIENĄ RUSIŠKOS RAKETŲ SISTEMOS S-400 KOMPONENTŲ SIUNTĄ

  • 4

Turkijoje sekmadienį nusileido penktasis Rusijos lėktuvas, gabenantis oro erdvės gynybos sistemos S-400 komponentus, pranešė Anatolijos naujienų agentūra, remdamasi Gynybos ministerija.

Transporto lėktuvas atskrido į Miurtedo oro pajėgų bazę netoli Ankaros, o vėliau sekmadienį ten turėtų nusileisti dar du rusų orlaiviai.

Pirmuosius S-400 komponentus Turkija gavo penktadienį – tą dieną į šalį atskrido trys juos gabenantys Rusijos lėktuvai.

Gynybos ministras Hulusi Akaras (Chulusis Akaras) sakė, kad Turkijos kariai tuo pačiu metu yra apmokomi naudoti šias sistemas.

Raketinės sistemos „S-400 Triumf“ yra skirtos strateginės ir taktinės aviacijos lėktuvams, balistinėms raketoms, hipergarsiniams taikiniams ir kitoms puolimo iš oro priemonėms numušti.

Sistemos gali iki 400 km atstumu numušti aerodinaminius taikinius, o iki 60 km atstumu – balistinius taikinius, skriejančius iki 4,8 km/s greičiu, nuo kelių metrų iki kelių dešimčių kilometrų aukštyje.

Jungtinės Valstijos būgštauja, jog jei NATO narė Turkija integruos S-400 savo gynybos sistemoje, esama rizikos, kad slapti duomenys apie radarų neaptinkamus naujos kartos naikintuvus F-35 gali patekti į Rusijos rankas.

Aljansas penktadienį taip pat išsakė naujų nuogąstavimų.

„Esame sunerimę dėl Turkijos sprendimo įsigyti S-400 sistemų potencialių pasekmių“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas NATO pareigūnas.

Šiuo metu neaišku, kur bus dislokuojamos šios gynybos sistemos, ir kada jos pradės veikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jei

turkai budami nato ta daro kodel karoblis snaudzia ir vietoji gaubicu metalo lauzo nupirktu nebrangiai raketu ir butu zirinovskis ne taip baisus juk gasdino tai jis o ne rusai juk tai ne jiems o sionistam svarbiau kad to nebutu kaip ir jav eiliniams zmonems bet zydelis nirsta ir nieko negali padaryt.

ALGIS

TAI REIŠKIA NATO IR ES GALO PRADŽIĄ .

Pilietis

Kremlius ginklus po visą pasauly pardavinėja, o paprasti rusai gyvena su 150eu per mėnesį alga, o pensija nė 100eu nesiekia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS