Turkiją supykdė Vokietijos teismo draudimas transliuoti R. T. Erdogano kalbą Kelne | KaunoDiena.lt

TURKIJĄ SUPYKDĖ VOKIETIJOS TEISMO DRAUDIMAS TRANSLIUOTI R. T. ERDOGANO KALBĄ KELNE

  • 1

Turkija sekmadienį pasmerkė Vokietijos teismo sprendimą neleisti Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Tajipui Erdohanui) teletilto metu kreiptis į Kelne vyksiančio mitingo dalyvius.

Vėliau sekmadienį Kelne rengiamas mitingas, kuriame, kaip prognozuojama, dalyvaus dešimtys tūkstančių žmonių, pasisakysiančių prieš nepavykusį liepos 15-osios perversmą Turkijoje.

Taip pat planuojamos kelios priešininkų demonstracijos, įskaitant ir mitingą, kurio šūkis bus „Sustabdykite Erdohaną“. Baiminamasi, kad tarp atskirų demonstracijų dalyvių gali kilti susirėmimų.

Nerimaudamas dėl to, kad žmonės gali įsiaudrinti dėl turkų politikų, įskaitant ir patį prezidentą, kalbų, Vokietijos konstitucinis teismas ir uždraudė jas transliuoti.

Turkijos prezidento atstovas Ibrahimas Kalinas išplatintame pareiškime sakė, kad toks draudimas yra „nepriimtinas“.

„Praktinės ir teisinės pastangos sutrukdyti renginį už demokratiją, laisvę ir teisės viršenybę, taip pat nukreiptą prieš liepos 15-osios dienos mėginimą surengti perversmą, pažeidžia žodžio ir susirinkimų laisves“, – teigiama pareiškime.

Vokietijos, kurioje turkai sudaro didžiausią tautinę mažumą, saugumo pajėgos ėmėsi priemonių užkirsti kelią bet kokiems neramumams. Kaip nurodoma, jau dislokuota maždaug 2 700 tvarkos palaikymo pareigūnų.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Štainmejeris) šeštadienį laikraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ duodamas interviu perspėjo: „Neteisinga perkelti Turkijos vidinę politinę įtampą čionais ... ir bauginti žmones, kurie turi kitų politinių įsitikinimų.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ha

Nori išreikšti,važiuoklės ir Turkija ir reikšk savo durnumą,o čia Europa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS