Turkijoje sulaikytas Vokietijos laikraščio „Die Welt“ žurnalistas | KaunoDiena.lt

TURKIJOJE SULAIKYTAS VOKIETIJOS LAIKRAŠČIO „DIE WELT“ ŽURNALISTAS

  • 0

Turkijos policija sulaikė Vokietijos laikraščio „Die Welt“ žurnalistą ir kratė jo butą, penktadienį pranešė laikraštis, ragindamas Turkiją paleisti jį iš areštinės.

43 metų Denizas Yucelas (Denizas Judželas) buvo sulaikytas dėl pranešimų apie programišių įsilaužimą į Turkijos energetikos ministro Berato Albayrako (Berato Albairako), prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) žento, elektroninio pašto dėžutę.

D.Yucelas, kuris yra Turkijos ir Vokietijos pilietis, antradienį prisistatė į policijos būstinę Stambule, kad atsakytų į tyrėjo klausimus, pranešė „Die Welt“.

Šis žurnalistas, „kaip ir daugelis kitų tarptautinių žiniasklaidos priemonių žurnalistų, pranešė apie elektroninius laiškus, kuriuos kairiųjų pažiūrų turkų programišių grupė „RedHack“ išplatino įsilaužusi į privačią (B.Albayrako) pašto dėžutę“, rašo laikraštis.

„Tarp jų buvo elektroninių laiškų, susijusių su Turkijos žiniasklaidos grupių kontrole ir įtakos visuomenei (darymu), pasinaudojant išgalvotų vartotojų žinutėmis tinkle „Twitter“, – rašoma jame.

Remiantis „Die Welt“, Turkijos „pareigūnai kaltina Yucelą naryste teroristinėje organizacijoje, piktnaudžiavimu duomenimis ir teroristine propaganda“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS