Turkijos prezidentas: atšaukiama dalis apribojimų, įvestų dėl koronaviruso pandemijos | KaunoDiena.lt

TURKIJOS PREZIDENTAS: ATŠAUKIAMA DALIS APRIBOJIMŲ, ĮVESTŲ DĖL KORONAVIRUSO PANDEMIJOS

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį paskelbė, kad atšaukiama dalis apribojimų, kuriuos valdžia anksčiau įvedė, kovodama su koronaviruso plitimu.

„Birželio mėnesį komendanto valanda galios nuo 22 val. iki 5 val. nuo pirmadienio iki šeštadienio, o sekmadienį – visą dieną“, - pareiškė per spaudos konferenciją Ankaroje po ministrų kabineto posėdžio Turkijos vadovas.

Anksčiau šalies gyventojams buvo draudžiama išeiti iš namų nuo 21 val. iki 5 val. darbo dienomis, taip pat šeštadienį ir sekmadienį.

Be to, nuo birželio 1 d. šalies kavinės ir restoranai galės priimti lankytojus, jeigu bus paisoma visų reikiamų atsargumo priemonių.

Šių metų balandį Turkijoje buvo užfiksuotas nustatytų koronaviruso atvejų skaičiaus paros prieaugio antirekordas – daugiau kaip 60 tūkst. Po to šalies valdžia iš pradžių įvedė dalinius apribojimus, o vėliau maždaug dviem savaitėms paskelbė griežtą karantiną. Šios priemonės leido sumažinti paros prieaugį aštuonis kartus – sekmadienį šalyje Covid-19 buvo diagnozuotas 6 933 žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS